«Είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας, ένα όπλο το οποίο προέρχεται από την Τουρκία που όλοι γνωρίζουν την ειδική σχέση την οποία έχουμε» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, αναφορικά με τη δήλωση της επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων της Τουρκίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Η κυρία Μποζ είναι μια σοβαρή επιστήμονας, η οποία ποτέ δεν μιλάει τυχαία χωρίς να έχει στοιχεία και τεκμήρια στα χέρια της», συμπλήρωσε

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  05-06-24


Τι είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου στα Παραπολιτικά 90.1 fm 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με τη δήλωση της επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων της Τουρκίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Είναι σημαντική αυτή η ομολογία της κας Μποζ γιατί καταρρίπτει το επιχείρημα δύο αιώνων της Βρετανίας όσον αφορά τα γλυπτά.

Είναι βούτυρο στο ψωμί μας η δήλωση της κας Μποζ και εκτιμώ ότι έχει δύο αναγνώσεις. Πρώτον θεωρώ ότι δεν λέει κάτι αν δεν έχει επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια της και δεύτερον δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι σίγουρα αυτό εντάσσεται στο καλό φεγγάρι που περνάμε στα ελληνοτουρκικά, σε αυτή τη διαδικασία επαναπροσέγγισης.

Είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας, ένα όπλο το οποίο προέρχεται από την Τουρκία που όλοι γνωρίζουν με την ειδική σχέση την οποία έχουμε. Εννοώ ότι δεν έχουμε μια ανέφελη σχέση στο πέρασμα των δύο αιώνων άρα αυτό έχει τη δική του σημασία. Η κα Μποζ είναι μια σοβαρή επιστήμονας η οποία ποτέ δεν μιλάει τυχαία χωρίς να έχει στοιχεία και τεκμήρια στα χέρια της.