Σάλος έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό έπειτα από τις πρωτοφανείς καταγγελίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Οικονόμου κατά πρώην στελεχών της Κουμουνδούρου με φόντο τα Πόθεν Έσχες. Ο κ. Οικονόμου το βράδυ της Τρίτης μιλώντας στο Action 24 θέλοντας να απαντήσει στις αιτιάσεις του βουλευτή Α' Αθηνών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, για το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για «σκιές και συνδιαλλαγές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Η αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν άμεση, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, να παίρνει αποστάσεις και να τονίζει: «Δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε η κυρία Κεχαγιά μιλώντας στο Kontra Channel.

Βολές από Βούτση

Το άλλοτε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Νέας Αριστεράς Νίκος Βούτσης σχολίασε τις δηλώσεις του στελέχους της Κουμουνδούρου μέσω των social media. Συγκεκριμένα απαντώντας κάτω από ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου, η οποία πλέον στηρίζει το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, έγραψε πως «δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση “κόκκινων” προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά. Μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον σ. Αλέξη Τσίπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση».

«Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν τη σκληρή πολιτική σύγκρουση, προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Κατά τα άλλα είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από την τότε πρόεδρο της Επιτροπής. Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.


Γιώργος Τσίπρας: Ατυχής η παρέμβαση Οικονόμου

Ατυχή παρέμβαση τη συγκεκριμένη στιγμή χαρακτήρισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας τη δήλωση Οικονόμου, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν έγινε σωστή δουλειά στον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και επί διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.


Έξαλλος ο Βαρεμένος με τον Θανάση Οικονόμου: Όσα είπε περί "συναλλαγών" είναι αθλιότητες - Να μας πει ο Κασσελάκης τι εννοεί

Την ίδια ώρα έξαλλος με τον Θανάση Οικονόμου είναι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος για τους υπαινιγμούς που άφησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής για «συναλλαγές» όσον αφορά στον έλεγχο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει», είπε αρχικά ο κ. Βαρεμένος μιλώντας στο Action 24.

«Ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζουν όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο. Να μας πει, τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1rxyqtqctb5)

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει», είπε αρχικά ο κ. Βαρεμένος.

«Ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζουν όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο. Να μας πει, τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει Δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1rz60ox1tjd)

Ζητάω να ξαναμιλήσει ο Θανάσης Οικονόμου και να ζητήσει συγγνώμη

«Ζητάω να ξαναμιλήσει ο Θανάσης Οικονόμου, να ζητήσει συγγνώμη και να πει τι εννοούσε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1. και την εκπομπή «Στον Αερα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Είναι αδιανόητες αθλιότητες. Να βγει ο κ. Οικονόμου και να πει τι εννοεί. Ήμουν πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό σεβόμενος τους θεσμούς», ανέφερε αρχικά ενώ ερωτώμενος εάν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη απάντησε ότι «εξετάζω όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου». Ζητάω να ξαναμιλήσει ο Οικονόμου και είτε να ζητήσει συγνώμη είτε να πει τι εννοούσε και σε ποιον στόχευε. Αν στόχευε τον Τσίπρα να βγει και να το κάνει ευθέως. Να βγει ο κ. Οικονόμου και έπειτα ο κ. Κασσελάκης, κατέληξε.

Ο Γιώργος Βαρεμένος στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  05-06-24


Νέα Αριστερά: «Ως εδώ με τον βούρκο!»

Σε ανακοίνωσή της η «Νέα Αριστερά» τονίζει: «Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου.

Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του.

Ως εδώ με τον βούρκο! Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη.

Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους. Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».


Γεωργιάδης: Χυδαία ιστορία οι υπαινιγμοί Οικονόμου – Με τους ΣΥΡΙΖΑίους δεν βγάζω άκρη

«Με τους ΣΥΡΙΖΑίους εγώ δεν βγάζω άκρη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ως «γελοία και χυδαία ιστορία» τα λεγόμενα του Θανάση Οικονόμου περί «συναλλαγής» πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια ελέγχου του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Action24, «οι υπαινιγμοί του κ. Οικονόμου δεν βγάζουν νόημα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1rubh46timx)

Και συνέχισε: «Κατηγορείται η Χριστοδουλοπούλου ότι διόρισε την κόρη της επί προεδρίας Βούτση και όχι επί ΝΔ και Τασούλα. Άρα αν έχει κάνει κάποια συναλλαγή με κάποιον είναι ο Βούτσης. Λένε ότι ο τότε πρόεδρος της Βουλής με την τότε αντιπρόεδρο συνήψαν μια συμφωνία αρχειοθετήσεως των καταγγελιών περί πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τη συμφωνία αυτή ο πρόεδρος της Βουλής, Βούτσης, διόρισε την κόρη της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή και ο κ. Βούτσης πούλησε αυτή την εκδούλευση με κάποιο τρόπο, άγνωστο πώς, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ερχόταν να γίνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές. Όλο αυτό σας βγάζει κάποιο νόημα; (…) Και αυτό είναι ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, να μας κυβερνήσει», είπε ο υπουργός Υγείας.