«Είναι πολύ πάνω από ολίσθημα αυτό που έκανε ο κύριος Οικονόμου», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τις δηλώσεις του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Οικονόμου περί «σκιών» και «συνδιαλλαγών» στελεχών του κόμματος στη διάρκεια του ελέγχου του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι ισχυρισμοί του αποκαλύπτουν ότι στο περιβάλλον του κ. Κασσελάκη υπάρχει η άποψη ότι μπορούν να δημιουργήσουν εξωθεσμική ατζέντα, ότι μπορούν να πάνε για ''παράγκα''», ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα, με αφορμή τα όσα είπε σχετικά με το θέμα, σε σχόλιο του, ο Νίκος Βούτσης, η Μαρία Σπυράκη ανέφερε: «Να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης για τον κ. Βούτση».

Η Μαρία Σπυράκη στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα     05-06-24

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Βούτσης απάντησε με ένα σχόλιο σε ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα πως «Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και φυσικά Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσουν αν πράγματι με δικό τους νόμο «ξέπλυναν» φορολογικές αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη».

Διαβάστε ακόμα: "Πυρά" Βούτση για δηλώσεις Οικονόμου: Όσοι είναι ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σιωπούν, πρέπει να απαντήσουν

Έτσι, ο Νίκος Βούτσης σε μια μακροσκελή απάντηση, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως: «Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω διαβολές που από τότε συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Μαρίας Σπυράκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την αντιπαράθεση για τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών:

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Αυτός που παρανόμησε είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Κασσελάκης έχει παραβιάσει τον νόμο για το πόθεν έσχες της χώρας στην οποία ήρθε και ηγείται κόμματος και φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός. Θα μπορούσε να είχε υποβάλει πόθεν έσχες στην πλατφόρμα pothen.gr η οποία είναι ανοιχτή για τις αρχικές δηλώσεις μόλις ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Υπάρχει προφανής παραβίαση του νόμου για την οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Αυτές οι δουλειές δεν λύνονται λέγοντας «θα πληρώνω ένα πρόστιμο» διότι η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφανθεί περί ποιας κλίμακας παραβίαση πρόκειται πρώτον, και δεύτερον διότι αυτό είναι αντικείμενο εξέτασης από την ίδια την Δικαιοσύνη και ότι αντικείμενο αποζημίωσης από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που νομίζει ότι με τον παρά του μπορεί να παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας στην οποία θέλει να ηγηθεί.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου:

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Οι ισχυρισμοί του κ. Οικονόμου αποκαλύπτουν ότι στο περιβάλλον του κ. Κασσελάκη υπάρχει η άποψη ότι μπορούν να δημιουργήσουν εξωθεσμική ατζέντα, ότι μπορούν να πάνε για «παράγκα». Είναι η πρώτη φορά που ακούμε από χείλη πρώην βουλευτή ότι αμφισβητείται θεσμικά η λειτουργία της Βουλής και η Επιτροπή Ελέγχου του πόθεν έσχες και μάλιστα γίνεται λόγος για «συναλλαγή» όπως είπε ο κ. Οικονόμου. Να θυμίσω ότι πρόεδρος της Βουλής την επίμαχη περίοδο ήταν ο κ. Βούτσης, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής ήταν ο κ. Βαρεμένος.

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Είναι απαραίτητο να ρωτήσουμε τον κ. Κασσελάκη αν θεωρεί ότι αμφισβητώντας τη Δικαιοσύνη και το δίκαιο της χώρας την οποία θέλει να κυβερνήσει, μπορεί να παρανομεί και να λέει «δεν έγινε και κάτι ας πληρώσω ένα πρόστιμο». Αμφισβητώντας τον θεσμικό έλεγχο που γίνεται στο πόθεν έσχες των πολιτικών από την Βουλή και μάλιστα την περίοδο που η Βουλή είχε πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται, ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια «παράγκα» ένα παραμάγαζο με πολλά videowall στο οποίο θα παρουσιάζει εικονίδια και να μην σέβεται τη θεσμική διαδικασία της χώρας. Αυτό που συμβαίνει με τον κ. Οικονόμου είναι πολύ σοβαρό και είναι πολύ πάνω από ολίσθημα, είναι συνέχεια όλης αυτής της άποψης ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν, όπως θέλουν δημιουργώντας εντυπώσεις και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου.