Μήνυμα στους πολίτες να στείλουν στις Ευρωεκλογές, βουλευτές που θα φορούν την φανέλα της Ελλάδας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο λιμάνι της πόλης.

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη


«Ασφαλώς δεν λείπουν οι δυσκολίες, δεν τις κρύψαμε ποτέ. Για αυτό και υψώνουμε διαρκώς αναχώματα στις ανατιμήσεις και προχωρούμε σε μόνιμες αυξήσεις που θα μείνουν και μετά το πέρασμα του πληθωρισμού», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ο πληθωρισμός έπεσε τον Μάιο, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμη».

thess_omilia_km__1_
thess_omilia_km__2_

«Τι ακούμε από την αντιπολίτευση; Τα συνθήματα αποκαλύπτουν ότι αποκλειστικός στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι!», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Πετύχαμε να καθιερωθεί ο Έβρος ως το σύνορο της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ορόσημα της κυβερνητικής θητείας του από το 2019, επισημαίνοντας ότι «πετύχαμε να καθιερωθεί ο Έβρος ως το σύνορο της Ευρώπης. Αντισταθήκαμε στον covid, βάλαμε πλαφόν στις τιμές του αερίου. Ένας μακρύς κατάλογος επιτευγμάτων, με κυριότερο τα 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στην Ελλάδα. Πόροι που βοήθησαν σε σύγχρονα σχολεία, αναβάθμιση νοσοκομείων, ένα κράτος που ψηφιοποιείται. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν από τη ΝΔ. Περισσότερα κονδύλια για αγρότες, κρίσεις κατά των πολυεθνικών και μια κοινή αμυντική ομπρέλα στην Ευρώπη».

Πριν το καλοκαίρι του 2019, αυτός ο τόπος έμενε αιχμάλωτος των φόρων, της ανεργίας και των μνημονίων

Στη συνέχεια, σήκωσε το «γάντι» και υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η ευρωπαϊκή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που κάποιοι άλλοι το μόνο που επιδεικνύουν είναι η δυσφήμιση της χώρας τους, ζητώντας διακοπή κεφαλαίου στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «τέτοιους ευρωβουλευτές δεν θέλουμε στην Ευρώπη. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και όχι κομματάρχες. Να φορούν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Είμαστε σε ευρωεκλογές και με θράσος λένε να πληγεί Νέας Δημοκρατία. Αποκλειστικός στόχος τους είναι να εκτροχιαστεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δε ξεχνάμε ότι πριν το καλοκαίρι του 2019, αυτός ο τόπος έμενε αιχμάλωτος των φόρων, της ανεργίας και των μνημονίων. Με ελάχιστες επενδύσεις, χωρίς ελπίδα».

thess_omilia_km__3_
thess_omilia_km__6_


Η απάντηση στις διεθνείς προκλήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να στείλει μήνυμα στα Σκόπια αλλά και στα Τίρανα λέγοντας με έμφαση ότι ο δρόμος των δυο γειτονικών χωρών προς την ΕΕ περνάει μέσα από τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου.

Αναφορικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών δήλωσε ότι «τα επόμενα 5 χρόνια θα κρίνουν πολλά για την άμυνα της Ευρώπης», ενώ ανέφερε πως στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει αύριο στη Γαλλία θα επισκεφθεί και τα ναυπηγεία της Λοριάν που χτίζονται οι 3 υπερσύγχρονες φρεγάτες Belhara.

km_omilia_thessaloniki__2_
km_omilia_thessaloniki__1_

«Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα και θα παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα με την ψήφο των πολιτών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα πετύχουμε ένα ενιαίο αμυντικό ταμείο χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη, το οποίο θα παρέχει μεγάλη υποστήριξη σε χώρες σαν την Ελλάδα», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη. 

Σε σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα δήλωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά και την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα.

thess_omilia_km__4_
thess_omilia_km__5_
km_omilia_thessaloniki__3_
km_omilia_thessaloniki__6_

«Δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουμε στη χρεοκοπία»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «εκείνοι που κρύβουν το προσωπικό τους πόθεν έσχες διακινούν χωρίς ντροπή για τους υπόλοιπους εύκολες παροχές 45 δισ ευρώ την τετραετία. Είναι χρήματα που εκείνοι τα γνωρίζουν από κάποιο λεφτόδεντρο που υπάρχει στη φαντασία τους.

Δεν θα μιλήσω καθόλου για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε το θράσος να με καλέσει σε αυτή την πολύ "Αλ Καπόνε", αλλά δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουμε στη χρεοκοπία»

Στο τέλος της ομιλίας του μνημόνευσε έναν στίχο του Βασίλη Καρρά λέγοντας «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», αναφορικά με όσους τον θέλουν για άλλα τιμητικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

km_omilia_thess__1_
km_omilia_thess__2_