Ο Άκης Σκέρτσος πραγματοποίησε περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης που ελήφθησαν στο πλαίσιο των Evros και Thessaly Pass, με στόχο να στηρίξουν πληγείσες περιοχές.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σε ξενοδοχείο της περιοχής, ανακοινώνοντας την επέκταση και στη Σαμοθράκη του ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων του Έβρου που επηρεάστηκαν από την περσινή πυρκαγιά.

Επίσης, ανέφερε πως ικανοποιήθηκε το αίτημα του δήμου Σουφλίου για την επέκταση των εμπορικών παραγωγικών χρήσεων του δήμου στο πλαίσιο των ορίων της περιοχής Natura -διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ οικονομικής αναπτυξιακής δραστηριότητας και σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε την αναπτυξιακή δυναμική που παρουσιάζει η ΠΑΜΘ, αναφέροντας πως:

«Η Ελλάδα τρέχει ταχύτερα απ' την υπόλοιπη Ευρώπη , έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης στην πενταετία. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τρέχει με τρεις ή τέσσερις φορές ταχύτερο ρυθμό από την Ελλάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι μειώνεται η απόσταση και η ανισότητα που υπήρχε διαχρονικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε επενδύοντας σε κρίσιμα δίκτυα, κρίσιμες υποδομές, μεγάλα έργα στο λιμάνι, στα οδικά δίκτυα, στις διασυνδέσεις με τις ξένες αγορές, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στην ολοκλήρωση όλων των μεγάλων ενεργειακών έργων, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική, ευημερία και ελπίδα στους πολίτες» 

Ο φράχτης δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες


Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για τον Έβρο ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως θα ενισχυθεί και θα στηριχθεί η μεταποίηση, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, υπογραμμίζοντας πως για την κυβέρνηση «η ανασυγκρότηση και η ευημερία του Έβρου συνιστά υψηλή προτεραιότητα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Σκέρτος απηύθυνε χαιρετισμό και στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη το ΥΠΕΝ και το ΤΑΙΠΕΔ για την πορεία των έργων αποκατάστασης στο δάσος της Δαδιάς κατά τον οποίο έκανε ειδική μνεία στη χρηματοδότηση του τομέα της ελληνικής δασοπονίας ύψους περίπου 700 εκ. ευρώ.

Διευκρίνισε πως οι διαθέσιμες πιστώσεις μέχρι το 2019 για έργα πυροπροστασίας, πρόληψης, αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό δασών ήταν 20.000 ευρώ ανά δασική υπηρεσία και σήμερα χάρη σε σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια πολλών δις. ευρώ τα οποία διαπραγματεύτηκε και κέρδισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως και 2,1 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, 5,2 δις ευρώ για το υλοποιούμενο Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης- υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης πολλών αναγκαίων δημοσίων επενδύσεων.

Δείτε φωτογραφίες: 

skertsos-alexandroupoli
skertsos-alexandroupoli__2_


Επενδύσεις που όπως είπε απαντούν στο βασικό ερώτημα της Κυριακής, κατά πόσο έχουν σημασία οι ευρωεκλογές, οι ευρωπαϊκές πολιτικές και αν επηρεάζουν τις ζωές και την καθημερινότητά μας.