Ο κ. Μηταράκης σε ανάρτησή του στα social media, έδωσε απάντηση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για την υπόθεση των fake news για τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο, χαρακτηρίζοντας «αμετανόητο» και «απαράδεκτο» τον κ. Αρβανίτη.

Το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στο AtticaTV ανέφερε για την υπόθεση των fake news που έκαναν λόγο για νεκρό προσφυγόπουλο στον Έβρο πως «ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη "νεκρή Μαρία"; Τη "νεκρή Μαρία" στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει, "είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί". Αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα-, ότι "πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία-, να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;" Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει».

H ανάρτηση του κ. Μηταράκη


«Απαράδεκτος και αμετανόητος χθες ο Κώστας Αρβανίτης στο AtticaTV για τη δήθεν "νεκρή Μαρία" του Έβρου. Δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στηριξη της αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα. Στις 16/8/2022, μετά που βρέθηκαν οι 38, είπα ότι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ("προκύπτει από τις καταθεσεις"), το εξέτασαμε και πρώτος αποκαλυψα την σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια αισχρή σκευωρία εις βάρος της πατρίδας μας. Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το Der Spiegel ζήτησαν συγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα».