Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών και κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία,Νόνη Δούνια βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο για μια ξεχωριστή κουβέντα που ξεκίνησε από την τοξικότητα της κοινωνίας αλλά και τη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτήν η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι το φύλο μας να μην έχει καμία επίδραση στην επιλογή μας σε θέσεις ευθύνης, στην αμοιβή ή την επιβράβευσή μας», «Είμαστε, όμως, εδώ για να τον διανύσουμε»

Προσωπικά, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε στο newsbeast ενώ για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές τονίσε: «Η Ευρώπη που θέλουμε και αξίζουμε είναι μια Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή. Όπου τα αιτήματά μας θα ακούγονται και θα λαμβάνονται υπόψη. Είτε αφορούν πρωτοβουλίες, πόρους, δράσεις, προγράμματα, είτε πολιτικές. Ασφαλώς, είναι και μια Ευρώπη στην οποία θα υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης για το κοινό συμφέρον. Αλλά και η οποία θα διακρίνεται από μεγαλύτερη εγρήγορση στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας.

Ενώ τόνισε ότι, οι Έλληνες ευρωβουλευτές, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής, πρέπει να αγωνιστούν για τα συμφέροντα της πατρίδας

Μια Ευρώπη που θα καταβάλλει μια ακόμα πιο συντονισμένη προσπάθεια στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού και θα επιτύχει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, με την αντιμετώπιση και της διεθνούς μάστιγας της ακρίβειας. Τέλος, στην Ευρώπη που επιθυμούμε να έχουμε, είναι αναγκαίο να υπάρχουν οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους όλων των κρατών-μελών, καθώς και μια ισχυρή θέση για τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις κανενός είδους.

Εν κατακλείδι, χρειαζόμαστε μια Ευρώπη σύγχρονη, με γρήγορα αντανακλαστικά και οικονομικά ανταγωνιστική. Ταυτόχρονα, όμως, μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική» ειπε και πρόσθεσε: «Δεν αντιμετωπίζω την πολιτική ευκαιριακά ή επιπόλαια. Ασχολούμαι χρόνια με αυτή, με σοβαρότητα και συνείδηση του ότι εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου θεσμικά. Μετά την εκλογή μου ως δημοτική σύμβουλος Πειραιά, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, το 2019, εξελέγην η πρώτη γυναίκα βουλευτής της ΝΔ, στην απαιτητική περιφέρεια της Α’ Πειραιά και Νήσων. Τα τέσσερα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εργάστηκα με απόλυτη αφοσίωση και συνέπεια»