«Απ' όλα τα μικρά κόμματα που κατεβαίνουν την Κυριακή στις ευρωεκλογές, εμείς πιστεύω θα είμαστε το μεγαλύτερο», επισήμανε μεταξύ άλλων το πρωί της Πέμπτης (6/06) ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και στους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατών αρχικά ανέφερε ότι «κάθε μέρα έχουμε προσελεύσεις στα εκλογικά μας κέντρα από ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στις δημοσκοπήσεις ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Όπως πρόσθεσε: «Βέβαια δεν ξερω αν θα συμβεί το ίδιο και με τις ψήφους. Θα φανεί το βράδυ των ευρωεκλογών».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «υπάρχει δυσαρέσκεια στη δεύτερη κυβερνητική θητεία, ωστόσο χαώδης παραμένει η διαφορά της ΝΔ με την αντιπολίτευση, ενώ ακόμα πιο χαώδης είναι η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους υπόλοιπους αρχηγούς. Ξεκάθαρα υπάρχει πρόβλημα ποιότητας στην πολιτική ζωή του τόπου και αυτό είναι η πεμπτουσία της δικής μας ύπαρξης».


"Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε κατάσταση τσαπατσουλιάς"

Αναφερόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Λοβέρδος μίλησε για το «προσωπικό ηγετικό πρόβλημα» που αντιμετωπίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας: «Δεν πρόκειται για προσωπική σύγκρουση. Το λένε οι πολίτες, όχι εγώ. Του δίνουν 4% στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη είχε κάτω φτωχούς ανθρώπους και όμως τους έκανε επίδειξη πλούτου. Αν μη τι άλλο, βρίσκεται σε κατάσταση τσαπατσουλιάς, ειδικά όταν μιλάς για "Αλ Καπόνε" και "Ελλαδέμπορους", αναφερόμενος στους πολιτικούς σου αντιπάλους». Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αδικεί τον εαυτό του με τις δηλώσεις και τις πράξεις του. Ζητάς από έναν άνθρωπο 35 χρονών με πολλά έτη στον ιδιωτικό βίο να προσαρμοστεί αμέσως στον περίπλοκο νομικό βίο της Ελλάδας;».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι δεν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με τον Νίκο Ανδρουλάκη ναι.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των Δημοκρατών είπε: «Πρέπει να υπάρχει σοβαρή φωνή αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση εκεί που πρέπει, να τη βοηθάς όμως και σε αποφάσεις της που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Θα ανοίξει τη συζήτηση για συγκρότηση ενός ενιαίου προοδευτικού φορέα, με βάση το πολιτικό κέντρο».