Απάντηση στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη έδωσε με μία ανάρτησή του στα social media του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης όσον αφορά τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο, μία υπόθεση που ανέδειξε το γερμανικό Spiegel, αλλά τελικά απέσυρε τα δημοσιεύματα μετά τη σχετική έρευνα.

*Διαβάστε εδώ: Μηταράκης: Αμετανόητος Αρβανίτης για τη δήθεν "νεκρή Μαρία" στον Έβρο

«Ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη “νεκρή Μαρία“; Τη “νεκρή Μαρία” στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: “είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης, μιλώντας στο Attica.

«Αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα- ότι “πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία- να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;”. Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει», πρόσθεσε.


Νότης Μηταράκης: Δεν επιβεβαίωσα ποτέ τη δήθεν απώλεια

Με τη σειρά του, ο κ. Μηταράκης, με μια ανάρτησή του στο Twitter, απάντησε στον κ. Αρβανίτη.

«Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μηταράκης.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στήριξη της Αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα», ενώ συμπληρώνει πως «πρώτος αποκάλυψα τη σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».


Ολόκληρη η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη

«Απαράδεκτος και αμετανόητος χθες ο @kostarvanitis στο @AtticaTV_gr για τη δήθεν "νεκρή Μαρία" του Έβρου. Δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στηριξη της Αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα. Στις 16/8/2022, μετά που βρέθηκαν οι 38, είπα ότι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ("προκύπτει από τις καταθεσεις"), το εξέτασαμε και πρώτος αποκαλυψα τη σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια αισχρή σκευωρία εις βάρος της πατρίδας μας. Δεν επιβεβαίωσα ποτέ τη δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα».

Ν  Μηταράκης:Σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο