«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης έσκαβαν τον λάκκο του κ. Μητσοτάκη και έπεσαν μέσα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Νατσιός στα Παραπολιτικά 90,1: "Χριστιανόμετρο" για εμάς είναι το Ευαγγέλιο - Θα το σκεφτούμε σοβαρά αν θα ενταχθούμε στην ευρωομάδα της Μελόνι

«Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να φτιάξεις το πόθεν έσχες σου, πώς θα σου εμπιστευτώ ένα πρόγραμμα 45 δισ.; Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα του οίκου σου θα σου εμπιστευτώ να μου διαχειριστείς 45 δισ.;», αναρωτήθηκε, στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ερωτηθείς πόσο τον προβληματίζει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης αποχής στις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε: «Δεν με προβληματίζει αν η δημοκρατία δίνει απαντήσεις στα προβλήματα. Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, τους δημοκράτες πολίτες του ευρωπαϊκού Δημοκρατικού τόξου, αυτοί που ενδιαφέρονται, τους ενημερωμένους πολίτες, να συμμετέχουν, γιατί αλλιώς κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς αντί για εμάς».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή          06-06-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μανώλη Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1:

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Από το 2019 έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, ζούμε σε ένα σταυροδρόμι ιστορικών εξελίξεων με τελείως καινούργια δεδομένα και αν δεν διαλέξουμε το σωστό μονοπάτι, κινδυνεύουμε να ζήσουμε περιπέτειες. Είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Για πρώτη φορά έχουμε θέματα ασφαλείας.

Ερωτηθείς πόσο τον προβληματίζει το ενδεχόμενο μιας μεγάλης αποχής:

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν με προβληματίζει αν η δημοκρατία δίνει απαντήσεις στα προβλήματα. Καλούμε όλους τους Ερωπαίους πολίτες, τους δημοκράτες πολίτες του ευρωπαϊκού Δημοκρατικού τόξου, αυτούς που ενδιαφέρονται, τους ενημερωμένους πολίτες να συμμετέχουν γιατί αλλιώς κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς αντί για εμάς.

Για το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη:

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης έσκαβαν τον λάκκο του κ. Μητσοτάκη και έπεσαν μέσα. Χαίρομαι που είπε ότι είναι παράτυπο το δικό του πόθεν έσχες, γιατί έπρεπε να το παρουσιάσει μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα που εξελέγη αρχηγός. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να φτιάξεις το πόθεν έσχες σου, πώς θα σου εμπιστευτώ ένα πρόγραμμα 45 δισ.; Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα του οίκου σου θα σου εμπιστευτώ να μου διαχειριστείς 45 δισ., δηλαδή να ξαναπάμε σε έναν νόμο κι ένα άρθρο, να πάμε στη σεισάχθεια, να χορεύουν οι αγορές γιατί θα παίζουμε τα νταούλια και στο τέλος να κάνουμε την κωλοτούμπα και να πληρώσει ο ελληνικός λαός ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και 200 δισ. χρέος παραπάνω γι' αυτή την ιστορία; Αυτό με ανησυχεί περισσότερο παρά το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το πόθεν έσχες που δεν μπαίνει στον ίδιο καμβά του Κυρ. Μητσοτάκη με του Σ. Κασσελάκη έχει συζητηθεί και ομόφωνα έχει μπει στο αρχείο απ’ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.