«Ο κ. Κασσελάκης άθελά του είτε ηθελημένα λειτουργεί στην πραγματικότητα ως ένα διαρκές σωσίβιο για τον κ. Μητσοτάκη σε μια προσπάθεια να μη δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Την Κυριακή το βράδυ, όταν ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα κάτι σαν πόθεν έσχες, κάτι σαν περιουσιακή κατάσταση, αυτό το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι έτσι θα μας πήγαινε ολόκληρη την εβδομάδα. Ότι καταφέραμε να βρούμε ένα θέμα να ασχοληθούμε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, το οποίο θα μας απασχολούσε και στην ουσία θα πετούσε την μπάλα στην εξέδρα από τα κρίσιμα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν σε αυτή την προεκλογική περίοδο», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

*Διαβάστε εδώ: Άρης Σπηλιωτόπουλος: Γκάφα της ΝΔ με το πόθεν έσχες Κασσελάκη


Για τις δηλώσεις Οικονόμου

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου, είπε: «Είναι χυδαιολογίες αυτά τα πράγματα. Εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα, δηλαδή με τον αποπροσανατολισμό, σου έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα και λες δεν υπάρχει κατήφορος πια!».

«Είναι επίθεση με πολλαπλά μηνύματα. Υπάρχουν κάποια προηγούμενα από ένα κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από τον κ. Κασσελάκη και με την περίοδο της διακυβέρνησης του Α. Τσίπρα για το πώς χειρίστηκε διάφορες υποθέσεις, πρώτον, και, δεύτερον, πιστεύω ότι αυτή είναι μια κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί. Να πετάμε διαρκώς λάσπη στον ανεμιστήρα σε μια προσπάθεια να ανακαλύπτουμε διαρκώς εχθρούς με έναν τρόπο ο οποίος είναι αναξιοπρεπής», επισήμανε.

«Για τα ποσοστά της Νέας Αριστερά σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι το βράδυ της Κυριακής θα συζητάμε για τη Νέα Αριστερά ως μια θετική έκπληξη. Δηλαδή ότι τουλάχιστον από την πρώτη κατανομή θα μπορούμε να έχουμε βουλευτική έδρα», πρόσθεσε.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει φτιάξει ένα διαφορετικό κόμμα, το οποίο δεν έχει σχέση ούτε με την Αριστερά ούτε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα ούτε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς πού πιστεύει ότι είναι πιο κοντά ο κ. Τσίπρας, στη Νέα Αριστερά ή στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Είναι άκομψο να τον τοποθετήσω, ξέρω ότι ενδεχομένως σήμερα θα πάει στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το θεωρεί κάπως ότι είναι υποχρέωσή του, αλλά δεν νομίζω ότι θα πάει με ιδιαίτερη θέρμη, θα πάει πιο πολύ φαντάζομαι για να βγάλει την υποχρέωση. Πάντως, από αυτά που έχει πει δημόσια ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι η κριτική την οποία έχει κάνει απέναντι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική κατάσταση γενικότερα πιο πολύ προσιδιάζουν στα της Νέας Αριστεράς από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζομαι όμως ότι και ο ίδιος μπορεί να νιώθει ότι έχει κάποιες πολιτικές δεσμεύσεις».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  06-06-24