Το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας εγκαινίασε την Τρίτη στη Λάρισα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη, με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις τελευταίες καταστροφές.

Ενα υπερσύγχρονο κέντρο βασισμένο στην ψηφιακή τεχνολογία αλλά και στο δυναμικό του κλιμακίου της Πυροσβεστικής του οποίου ηγείται ο περιφερειακος διοικητής ΠΥ Θεσσαλίας, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι διατίθενται πάνω δύο δισ. ευρώ για δομές Πολιτικής Προστασίας.

zampoukas-thessalia1

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος που πρώτος έβαλε στον Δημήτρη Κουρέτα την ιδέα για ένα υπερσύγχρονο κέντρο πολιτικής προστασίας δεν είναι άλλος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ζαμπούκα. Ο Θεσσαλός υποψήφιος από τη σημερινή θέση του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κοντά στον Δημήτρη Παπαστεργίου συνέβαλε σημαντικά στην κοινή προσπάθεια του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και του υπουργού Βασίλη Κικίλια προκειμένου να δημιουργηθεί αυτο το υπερσύγχρονο Κέντρο Ελέγχου Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ανδρέας Ζαμπούκας βρέθηκε στη Λάρισα στο κτίριο της οδού Θεοφράστου προκειμένου να δει από κοντά αυτή την οργανωμένη υπηρεσία που στήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

zampoukas-thessalia2


Πρόσφατα τοποθετήθηκαν και οι τεράστιες γιγαντοοθόνες, τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη της Πυροσβεστικής να συντονίζουν τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Πρόληψη, έγκαιρη προειδοποίηση, άμεση επέμβαση, διαχείριση των συνεπειών και αποκατάσταση είναι οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η λειτουργία του Κέντρου, σύμφωνα με τον Ηλία Λεοντάρη, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας.

zampoukas-thessalia3