Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Φαραντούρης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι «είναι συλλογική η προσπάθεια και στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν εκλεκτοί υποψήφιοι και υποψήφιες, οπότε ο κόσμος μπορεί να ψηφίσει από μια μεγάλη γκάμα προσώπων. Εγώ καταθέτω τη δική μου προσωπική και κομματική πρόταση, νομίζω ότι είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να εκπροσωπήσει με αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού λαού στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Θέλω να διεκδικήσω μια καλύτερη ζωή, καλύτερα χρήματα, περισσότερες δουλειές για τον Έλληνα και την Ελληνίδα».

Ο Νίκος Φαραντούρης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα          06-06-24

Για τις δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου υποστήριξε ότι «το πόθεν έσχες υπάρχει σαν θεσμός για να ξέρουμε το πόθεν και το έσχες όταν κάποιος αναμειγνύεται με δημόσια πράγματα, έχει εμπλοκή με δημόσιο χρήμα, έχει αμειφθεί από δημόσιους πόρους, διαχειρίζεται με δημόσια χρήματα. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να καταθέσει πόθεν έσχες ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία εμπλοκή με δημόσιο χρήμα. Ο κ. Κασσελάκης δεν είχε καμία εμπλοκή με τα δημόσια πράγματα, προφανώς εμπίπτει στον νόμο για το πόθεν έσχες και θα καταθέσει πόθεν έσχες».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Κασσελάκης να πάρει πρωτοβουλία για να συνομιλήσει με τα υπόλοιπα κεντροαριστερά κόμματα, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστάρης σε αυτό που ονομάζουμε δημοκρατικό προοδευτικό τόξο, η δική μου άποψη είναι συνεπής και διαχρονική, είμαι υπέρ των συνεργασιών των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Από εκεί και πέρα, είναι άλλο να πεις από τα κάτω προς τα πάνω όπως συνηθίζουμε να λέμε, έρχεται μια απαίτηση της κοινωνίας και του δημοκρατικού κόσμου να ενώσει δυνάμεις και άλλο σε επίπεδο συμφωνίας κυρίων σε ανώτατο επίπεδο να πούμε ότι συνομιλούν τα δύο κόμματα. Φαίνεται ότι αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν για την ώρα».