«Το σημαντικό της εφαρμογής και η καινοτομία της είναι η μέθοδος και ο τρόπος που γίνεται η χορήγηση του εγγράφου εθνικότητας του πλοίου. Με τη νηολόγησή του το πλοίο παράγει αυτοματοποιημένα το έγγραφο εθνικότητας, το οποίο πλέον υπογράφεται ψηφιακά και φέρνει το μοναδικό κωδικό ώστε άμεσα να γίνεται η επαλήθευση της γνησιότητάς του από κάθε αρμόδια αρχή σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε για τη νέα εφαρμογή «niologio.gov.gr» ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Γιάννης Παππάς: Μειώνεται σε τεράστιο βαθμό η γραφειοκρατία, ενώ επιταχύνει όλες τις διαδικασίες και ενδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας


Επίσης ο κ. υφυπουργός τόνισε: «Είναι μία εφαρμογή που μπήκε σε λειτουργία προχθές στην έναρξη των Ποσειδωνίων, στο περίπτερο του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυρανάκη».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο ενός πλοίου που έγραψε η πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών της Ένωσης Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού. Ήταν μια ημέρα, θα έλεγα, ικανοποίησης και περηφάνιας γιατί αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας» και συνέχισε ότι «με αυτή την εφαρμογή μειώνεται σε τεράστιο βαθμό η γραφειοκρατία, ενώ επιταχύνει όλες τις διαδικασίες και ενδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Σημαίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1sxq7wnbc41)