Με μία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε η ομιλία του Στέφανος Κασσελάκης στην πλατεία Συντάγματος, ο οποίος γνωστοποίησε πως κάλεσε ο ίδιος πρώτα τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση. «Πως είναι δυνατόν να λείπω μου απάντησε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε για τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στον εκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ «πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", ήταν μία φράση ιστορική και όταν έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι "η Ελλάδα ανήκει στη Δύση", ήταν επίσης ιστορική φράση, και τώρα ακούμε "μετράμε στρέμματα και εσείς πτώματα"» , ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε έντονο ύφος, εξαπολύοντας «πυρά» στη Νέα Δημοκρατία.

sintagma_kasselakis__9_
sintagma_kasselakis__11_

Κασσελάκης: Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

«Είπα στον Μητσοτάκη να ανοίξει την πλατφόρμα για το πόθεν έσχες και τώρα δίνει τρίμηνη παράταση για την υποβολή δηλώσεων του 2023 και των αρχικών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε στη συνέχεια πως «εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

Στηρίξτε με αν θέλετε να αντέξω

sintagma_kasselakis__8_
sintagma_kasselakis__10_

«Δεν φανταζόμουν ποτέ τέτοια λάσπη»

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις "επιθέσεις" που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες για τα περιουσιακά του στοιχεία λέγοντας: "Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του. Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με εταιρεία του εξωτερικού, όμως ανέφερε πως ήταν εκπρόθεσμος. Ωστόσο, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

«Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί;», είπε, απευθυνόμενος στον κόσμο.

sintagma_kasselakis__10_
sintagma_kasselakis__1_

«Οι Ευρωπαίοι υποδέχονται τον Μητσοτάκη στρώνοντας κόκκινο χαλί, όταν πάει να αγοράσει όπλα»

«Σήμερα ο πρωθυπουργός πήγε στην Ευρώπη, στην ίδια Ευρώπη όπου το Ευρωκοινοβούλιο τον καταδικάζει για το κράτος δικαίους. Υπάρχει όμως μία περίπτωση που οι Ευρωπαίοι υποδέχονται τον πρωθυπουργό στρώνοντας κόκκινο χαλί, όταν πάει να αγοράσει όπλα. Όπως κάνουν και στους τριτοκοσμικούς μονάρχες όταν πάνε να αγοράσουν όπλα και στην Ευρώπη και την Αμερική» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία και συμπλήρωσε ότι «τον έπιασε ο πόνος να πάει να επιθεωρήσει της Belharra τρεις ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές».

Αναφορικά με το διακύβευμα των Ευρωεκλογών δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Το ξέρω ότι δεν αλλάζουμε κυβέρνηση την Κυριακή, όμως οι προτάσεις είναι εδώ και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες και πάντα κοστολογημένες τους μήνες που έρχονται.

sintagma_kasselakis__2_
sintagma_kasselakis__4_

«Θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ακρίβεια: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία.

Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει η Eurostat. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έφτασαν να πληρώνουν τους περισσότερους έμμεσους φόρους στην Ε.Ε. μετά τη Σουηδία των τριπλάσιων μισθών. Αυτό δεν είναι ούτε παγκόσμια ακρίβεια, ούτε ευρωπαϊκή. Αυτό είναι μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ' αφήσει: Διαλέγει τους κερδοσκόπους, αφήνει τον ελληνικό λαό πίσω».

Επανάλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: "Απέναντι σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε δράση. Και έφτιαξε ένα πρόγραμμα για την ακρίβεια το οποίο κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στα 2,7 δισ., ενώ προβλέπει έσοδα 3,2 δισ. Με άλλα λόγια: Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε:

-0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας.

-Ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες ετοιμάζονται τώρα, τον Ιούνιο, για αύξηση έως 70%, επειδή -το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λες και είναι τρολ- «δε φύσηξε αρκετά τον Μάιο».

-Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ.

-Δημιουργία "Τειρεσία" για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

Αναφέρθηκε και στις φορολογικές του προτάσεις που «οδηγούν σε μία θετική αναδιανομή του πλούτου: Με φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων. Με μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων. Με κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του οριζόντιου μέτρου που εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα».

Υποσχέθηκε ότι «Θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη. Είναι θέμα επιβίωσης,  είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».


Παρακολουθήστε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Ομιλία στην πλατεία Συντάγματος


Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

tsipras_syntagma__1_
tsipras_syntagma__2_


Δείτε φωτογραφίες


omilia_kasselaki_syntagma__10_
omilia_kasselaki_syntagma__9_
omilia_kasselaki_syntagma__8_
omilia_kasselaki_syntagma__7_
omilia_kasselaki_syntagma__1_
omilia_kasselaki_syntagma__4_
omilia_kasselaki_syntagma__5_
omilia_kasselaki_syntagma__6_
omilia_kasselaki_syntagma__3_
omilia_kasselaki_syntagma__2_