«Έχει σημασία για το ρυθμό και την πορεία των μεταρρυθμίσεων, για την σταθερότητα της διακυβέρνησης και για την προοπτική της κυβέρνησης, το να υπάρξει την Κυριακή ψήφος καθαρής στήριξης προς την κυβέρνηση. Θα είναι ένα μήνυμα ενίσχυσης του πρωθυπουργού να συνεχίσει αυτό το έργο το οποίο κάνει στις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις που ούτως ή άλλως έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός πριν από ένα χρόνο».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε απόψε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, στην Πάτρα.

Επίσης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι ευρωεκλογές δεν θα αλλάξουν αυτήν την πλειοψηφία», προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση έχει μία εντολή, την οποία έλαβε πριν από ένα χρόνο, με βάση ένα πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τον Ελληνικό λαό και σε αυτή την πορεία θα συνεχίσει. Παρά ταύτα, προφανώς έχει σημασία η στήριξη του ελληνικού λαού. Έχει σημασία, γιατί είναι ένα ζήτημα το να ξέρεις ότι έχεις το λαό κοντά σου, ότι προχωράς σε αυτό το πρόγραμμα που δίνει συγκεκριμένη κατεύθυνση και ότι ο λαός εξακολουθεί να σε στηρίζει».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ, «να προσέλθουν όλοι στις κάλπες της Κυριακής», γιατί όπως επεσήμανε, «έχει σημασία η συμμετοχή τους».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν ψηφοφόροι της ΝΔ ενδέχεται να ψηφίσουν άλλα κόμματα που κινούνται στον χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε:

«Θεωρώ ότι αυτό θα είναι πολύ πιο περιορισμένο από ότι φαίνεται να εκτιμάται. Ακόμη, έχω να πω είναι ότι στη ΝΔ σήμερα τα ζητήματα της λεγόμενης συντηρητικής ατζέντας, δηλαδή τα ζητήματα του νομού και της τάξης, τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, είναι πάρα πολύ ψηλά».

Για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη


Σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στεφάνου Κασσελάκη, ο υπουργός Επικρατείας είπε:

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί υπήρχε αυτή η τεράστια απροθυμία του κ. Κασσελάκη να παρουσιάσει οικονομικά στοιχεία, διότι πόθεν έσχες δεν έχει κάνει. Αλλά από αυτό το Excel που έβγαλε, ανέκυψαν ερωτήσεις και φαίνεται ότι ανακύπτουν συνεχώς. Από αυτό έχουν βγει ‘λουλούδια', για τα οποία ο κ. Κασσελάκης θα χρειαστεί να απαντήσει» και συμπλήρωσε:

«Αυτό που αξιώνουν οι πολίτες από εμάς και το αξιώνουν από τον πρωθυπουργό 20 χρόνια τώρα και ορθώς το αξιώνουν, το αξιώνουν και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν κάνει την δήλωση, αν και είναι ανοιχτή η πλατφόρμα».

Μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας, ανέφερε ότι «είναι ένα από τα δυσκολότερα, ίσως το δυσκολότερο το οποίο αντιμετωπίζουμε» και συνέχισε: «Έχουμε κάνει πολλά πράγματα, τα οποία μερικώς μόνο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά θα επιμείνουμε σε αυτό που κατά την γνώμη μας είναι η κυρία και αποτελεσματική απάντηση στο ζήτημα της ακρίβειας, δηλαδή η αύξηση των εισοδημάτων.

Έχουμε προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, έχουμε αυξήσει τους μισθούς και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, έχουμε αυξήσει περαιτέρω τις αποδοχές των γιατρών και έχουμε φτάσει με έναν στόχο, που έχουμε πει ότι σε βάθος τετραετίας θέλουμε ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1.500 ευρώ. Τώρα έχουμε φτάσει ο μέσος μισθός να είναι στα 1.250 ευρώ. 'Αρα προχωράμε σε αυτό το σχέδιο της αύξησης των μισθών και της σύγκλισης των εισοδημάτων με τα ευρωπαϊκά εισοδήματα».

Το μηνυμά του για τις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλα θέματα, τα οποία θα κριθούν τα επόμενα πέντε χρόνια» και συνέχισε: «Κατά την γνώμη μου υπάρχουν τέσσερα μεγάλα ζητήματα. Το πρώτο είναι αν θα έχουμε ή δεν θα έχουμε ευρωπαϊκή άμυνα και επομένως ευρωπαϊκό στρατό.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι το θέμα της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο θα κάνουμε την μετάβαση στην ‘πράσινη' γεωργία. Το τρίτο πολύ μεγάλο ζήτημα είναι το θέμα της μετανάστευσης και το τέταρτο ζήτημα έχει να κάνει με τον αγώνα, προκειμένου να περιορίσουμε και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της διαφορετικής τιμολόγησης προϊόντων από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες».


Ταυτόχρονα, είπε ότι «οι Έλληνες ευρωβουλευτές πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έχοντας φυσικά μία ευρωπαϊκή οπτική για τα ζητήματα, αλλά πάντως πηγαίνουν για να υπερασπιστούν και τα συμφέροντα της Ελλάδας» και συμπλήρωσε:

«Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Έλληνες βουλευτές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, οι οποίοι να ψηφίζουν να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας και μάλιστα να επαίρονται και να πανηγυρίζουν, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προώθησαν ψήφισμα και το πέρασαν, με το οποίο ζητούσαν την διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».