Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να βρεθεί απέναντι στις επιλογές που έκανε τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Την Κυριακή το βράδυ θα φανεί, δηλαδή, εάν η επιλογή να παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση παραμονές των ευρωεκλογών, κόντρα στις εισηγήσεις των συνεργατών του, του βγήκε σε καλό, αν το αδιαβεσολάβητο με τους πολίτες έφερε αποτελέσματα και αν η προσωπική του σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον έκανε βασικό αντίπαλο του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για τη στρατηγική των τελευταίων ημέρων πριν από τις ευρωεκλογές

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται διχασμένα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα. Κάποιοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγγίξει το 18% κάνοντας την έκπληξη αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και κάποιοι πιο απαισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί γύρω στο 16%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβάνεται ότι το στοίχημα γι’ αυτόν είναι προσωπικό. Καθώς μέσα από αυτή την κάλπη θα μετρηθεί και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του, το στυλ που πολιτεύθηκε και γενικότερα η συντροφικότητα που έδειξε. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι θα κριθεί εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έριξε όλα του τα… χαρτιά στο αντι-Μητσοτακικό αφήγημα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών.

"Aυτοεγκλωβίστηκε" με το πόθεν έσχες λένε στενοί του συνεργάτες

Σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και μάλιστα στενοί του συνεργάτες- θεωρούν ότι «αυτοεγκλωβίστηκε», από τη στιγμή που δεσμεύθηκε δημοσίως να το δώσει στη δημοσιότητα, καθώς θα έπρεπε να το κάνει μετά τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Ο ίδιος υποστήριξε, πάντως, την επιλογή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

  «Τον προκάλεσα. Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Και τι κάνει τώρα; Δίνει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων του 2023 και η πλατφόρμα θα ανοίξει τρεις μήνες μετά. Τι φοβάται; Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ! Εμένα δεν με κρατάτε από πουθενά! Κανείς δεν με κρατάει από πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε όλοι λαμόγια! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Είμαι καθαρός ουρανός»! «Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ήμουν εκπρόθεσμος και γι' αυτό είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Πρόστιμο θα πληρώσω! Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας θα πληρώσω εγώ γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».


Και η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάει ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές», είπε, πυροδοτώντας ακόμα την ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα θέματα της ακρίβειας και τόνισε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία… Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε δράση και έφτιαξε πρόγραμμα για την ακρίβεια που κοστολογήθηκε στα 2,4 δισ. Έχουμε την επίσημη σφραγίδα να προχωρήσουμε σε Μηδέν % ΦΠΑ, ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, δημιουργία Τειρεσία για εταιρείες που αισχροκερδούν. Είναι μόνο μερικά από τα μέτρα…». «Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, δεν προχωράμε όλοι μαζί ως λαός. Τα 2/3 θα μείνουν πίσω. Ένας λαός είναι ενωμένος μόνο όταν προχωράει ολόκληρος μπροστά. Οι άνθρωποι δεν είναι παράπλευρες απώλειες την οικονομίας». «Θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη. Είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης από το Σύνταγμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1t7hnemwyft)
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού καλωσόρισε  τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν παρών στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας  ότι «όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες ήταν μια φράση ιστορική. Και όταν ο Κων/νος Καραμανλής είχε πει ότι ανήκουμε στη Δύση, ήταν κι αυτή μια φράση ιστορική». «Δολοφονούν χρόνια χαρακτήρες, όπως έκαναν με τον Αλέξη και επιχειρούν να το κάνουν τώρα και με εμένα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα υπάρξει τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα τόσο στην προεκλογική τακτική της ΝΔ όσο και στο θέμα της αποχής. «Διεξάγει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη… Οι εκλογές στην Ελλάδα γίνονται με μαύρες σακούλες και μαύρα ταμεία», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης. «Το ξέρω, δεν αλλάζουμε κυβέρνηση την Κυριακή. Όμως οι προτάσεις είναι εδώ και τα νέα στελέχη είναι εδώ. Και έρχονται πολλοί νέοι άνθρωποι ακόμα… Αν η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι, όπως δίνει στους πολίτες καθημερινά, τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Όλα θα είναι αλλιώς». «Ο δικός μας στόχος είναι μια Ελλάδα που θα αγαπά τα παιδιά της»! «Η αποχή σας την Κυριακή είναι μια έμμεση επιδοκιμασία του 41%. Μόνο η ψήφος την Κυριακή δίνει το μήνυμα. Όλοι μαζί στην κάλπη. Χωρίς εμάς, δεν αλλάζει τίποτα!», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.