«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο με μια ισχυρή αύξηση», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση Interview: 11,6 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Τα ποσοστά που καταγράφουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο με μια ισχυρή αύξηση, γιατί έχει καταλάβει ο κόσμος ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία να μπορεί με όρους νίκης να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εδώ και πολλά χρόνια αξιωματική αντιπολίτευση κι αυτό έχει λειτουργήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ως μοχλός ενίσχυσης της ΝΔ. Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κενό, ότι δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο αυτό, γιατί δεν έχει πείσει ότι διαθέτει αξιοπιστία», επισήμανε.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τον χώρο, δεν πολιτεύεται ως ένας υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, της Αριστεράς, έχει μια εγωκεντρική αντίληψη της πολιτικής όχι με πολιτικούς όρους, αλλά με προσωπικούς. Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή στις επόμενες εθνικές εκλογές», σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ισχυρή αύξηση, εκτιμούμε ότι η συγκυρία είναι τέτοια, όπου και επιτρέπει τη δεύτερη θέση και την προϋποθέτει, αν θέλουμε να έχουμε πολιτική αλλαγή», κατέληξε.