Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ευρωπαϊκό μέλλον μας. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για τη ζωή μας μέσα στην Ευρώπη και δεν επιτρέπουμε, με την αποχή ή την αδιαφορία, να καθορίσουν οι άλλοι την κατεύθυνση της Ένωσης τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε παρόντες και ενεργοί στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Προσερχόμαστε στην κάλπη για να μπορούμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε περισσότερα από την Ευρώπη μέσω της ισχυρής παρουσίας της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η καυτή ευρωπαϊκή ατζέντα της επόμενης πενταετίας μάς αφορά όλους. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες μάς επηρεάζουν άμεσα. Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, η ανταγωνιστικότητα, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, το Μεταναστευτικό, η διεύρυνση, η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, το Δημογραφικό είναι μερικά από τα σημαντικά θέματα που θα απαιτήσουν κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, οι οποίες μπορούν να επιτευχθούν με πλειοψηφίες που θα διαμορφωθούν μέσω συμμαχιών και με πρωταγωνιστή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην πολιτική οικογένεια του οποίου ανήκει η Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Για να παραμείνει δυνατή η φωνή της στις αλλαγές και τις εξελίξεις, οι οποίες θα δρομολογηθούν την επόμενη ημέρα. Είμαστε μια υπεύθυνη και υπολογίσιμη δύναμη και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρέπει λοιπόν να παραμείνουμε ισχυροί, γιατί η Ευρώπη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην πατρίδα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η δυναμική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές και η επιλογή, με πολιτική λογική και ξεκάθαρα ευρωπαϊκά κριτήρια, κομμάτων και υποψηφίων που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη είναι μονόδρομος. Η δύσκολη συγκυρία που έχουμε μπροστά μας και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις δεν επιτρέπουν πειραματισμούς και διάθεση για χαλαρή ψήφο. Η ψήφος πρέπει να είναι δημιουργική και να αποτελέσει τον επιταχυντή του δρομολογημένου μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για τη σταθερή πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για μια νέα Ευρώπη που θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις. Αυτή την Ευρώπη, ως συλλογική οντότητα, χρειαζόμαστε και πρέπει να υπερασπιστούμε, για να συνεχίσει να υπάρχει σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται θεαματικά.

Μια Ευρώπη ενωμένη, με αμοιβαίο σεβασμό και στο πλαίσιο της αρχής της ειλικρινούς και έντιμης συνεργασίας, ώστε να αποτελέσει την εγγυήτρια για την ασφάλεια και την ελευθερία μας.

*Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής ευρωβουλευτών της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής