Λίγες μόλις ώρες πριν τις Ευρωεκλογές η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νόνη Δούνια, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή το κλείσιμο του beach μπαρ στη Ρόδο

«Η νομιμότητα πρέπει να τηρείται και πρέπει να ισχύει για όλους. Εννοείται ότι νομιμότητα πρέπει να υπάρχει και χαίρομαι που υπάρχει έλεγχος και επιβολές προστίμων γιατί μόνο έτσι θα συμμορφωθεί ο κόσμος γιατί το δικαίωμα στην παραλία και τον αιγιαλό είναι για όλους» είπε η κα. Δούνια.


Για την ακρίβεια

«Το Νο1 πρόβλημα είναι η ακρίβεια. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει αλλά προσπαθούμε και μέσα από μια ευρωπαϊκή συνεννόηση τουλάχιστον οι πολυεθνικές να ρυθμίσουν τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούν και σε κάποιες περιπτώσεις υπερτιμολογούν» είπε και πρόσθεσε ότι «Η ακρίβεια είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο, δεν είναι ελληνικό και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».


Για τα χρήματα που δόθηκαν στα κόμματα για προεκλογικές δαπάνες και την κριτική Κασσελάκη

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η υποψήφια ευρωβουλευτής: «Αυτή τη φορά ήταν μικρότερα τα ποσά που δόθηκαν στα κόμματα. Ο κ.Κασσελάκης γιατί δεν λεει για τα δικά τους έξοδα και μιλάει μόνο για τα δικά μας; Με βάση τα ποσοστά εμείς πήραμε περισσότερα χρήματα από αυτόν αλλά και εκείνος δεν πήρε λίγα οπότε γιατί να κουνάμε το δάχτυλο και να κρίνουμε. Και εκείνος αντίστοιχα πήρε ένα πολύ σεβαστό ποσό για την προεκλογική εκστρατεία».

Ερωτηθείσα ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου για την κυβέρνηση της ΝΔ

«Είναι περισσότερες οι θετικές αντιδράσεις, θεωρώ ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου η οποία έχει αναγνωρίσει ένα έργο που έχει γίνει και την προηγούμενη τετραετία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα παράπονα έχουν να κάνουν κυρίως με την ακρίβεια και ενδεχομένως επειδή είμαι γυναίκα μου ίσως μου τίθενται και περισσότερα ζητήματα που αφορούν περισσότερο τις γυναίκες. Θέματα για την ενδοοικογενειακή βία, τα θέματα που αφορούν τις μητέρες με τα παιδιά, το bulling, την παραβατικότητα ανηλίκων» σχολίασε η κα. Δούνια.


Πιστεύει ότι θα πρέπει να καθιερωθεί ο όρος «γυναικοκτονία»;

Μετά την αύξηση των περιστατικών τα τελευταία χρόνια, η κα. Δούνια σχολίασε σχετικώς: «Ίσως θεσμικά και νομικά επειδή καλύπτεται από τον όρο ανθρωποκτονία δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά στον νόμο αλλά είμαι σύμφωνη με το να υπάρχει ο όρος γυναικοκτονία γιατί είναι αυτό που δεν κατανοεί ο κόσμος ότι χάνουν την ζωή τους επειδή είναι γυναίκες. Συμβολικά και μόνο ναι, θα έπρεπε να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία».

Για τη διαμάχη για το Πόθεν Έσχες

«Εμείς ως βουλευτές και όλα τα θεσμικά πρόσωπα καταθέτουμε το πόθεν έσχες μας κάθε χρόνο έτσι θα γίνει και φέτος. Ο κ. Κασσελάκης ασκεί κριτική χωρίς ο ίδιος να το έχει καταθέσει άρα καλό είναι πριν αρχίσουμε να κρίνουμε την περιουσία του άλλου και να κάνουμε αντιπολίτευση μέσα από αυτό είναι καλό να έχουμε εμείς καθαρή τη φωλιά μας και να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας» τόνισε.

Με ποιον πολιτικό αρχηγό θα πήγαινε στα μπουζούκια, με ποιον θα έμενε σ' ένα έρημο νησί και με ποιον θα έπαιζε ένα σπορ;

Στη συγκεκριμένη ερώτηση, η κα. Δούνια απάντησε ότι: «Στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλός στο να διασκεδάζει. Με τον κ. Μητσοτάκη σίγουρα σε ένα έρημο νησί για να κάνουμε ατελείωτες συζητήσεις και για να καταλάβω πως φαντάζεται τη χώρα, πως φαντάζεται τον εαυτό του στην πολιτική. Σπορ θα έκανα με τον κ.Ανδρουλάκη. Θα παίζαμε σκάκι ή θα παίζαμε υδατοσφαίριση».

Πώς φαντάζεται τον εαυτό της στο Ευρωκοινοβούλιο

«Όπως ήμουν και στο ελληνικό κοινοβούλιο σούπερ πειθαρχημένη, συνεπής, αξιοπρεπής, έντιμη και βέβαια μαχητική για να ακουστεί η φωνή μας γιατί εκεί είμαστε μια ομάδα» απάντησε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Με ποια θέματα θα ήθελε να ασχοληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τέλος, όπως αποκάλυψε η Νόνη Δούνια: «Τα κοινωνικά θέματα είναι πολύ πιο κοντά σε εμένα, αυτά που αφορούν τη θέση της γυναίκας, όλα τα θέματα που αφορούν τη νέα γενιά αλλά και με όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον εθισμό των ανηλίκων στα κοινωνικά δίκτυα».

Η Νόνη Δούνια στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  07-06-24