Χιλιάδες φίλες και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη «γαλάζια» παράταξη στην ευρωπαϊκή κάλπη της 9ης Ιούνιου.

«Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του, στέλνοντας το μήνυμα «να ξαναγίνει η Ελλάδα μπλε, όπως έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο».

6245550
6245598


«Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο για τις Βρυξέλλες την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μνημόνευσε τον πρώτο πρόεδρο της ΝΔ και εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, που υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο την συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δις. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν την Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια».

6245628
6245681

Μητσοτάκης: Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης

«Εμείς είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια.

«Από την αντιπολίτευση ακούμε ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα ανατροπή. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η ΝΔ, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

6245627
6245643

Εμείς σηκώνουμε το «γάντι». Η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια το βράδυ της Κυριακής

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τυφλωμένη» την αντιπολίτευση η οποία όπως είπε- επιδιώκει «να τραυματιστεί η ΝΔ και να κοντύνει ο Μητσοτάκης, και οι ίδιοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Σηκώνουμε το γάντι η ΝΔ θα είναι πάλι η μεγάλη νικήτρια και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε» τόνισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1tyi3cce429)


Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «από την αντιπόλτευση το μόνο που ακούμε είναι εκκωφαντική σιωπή και επανάληψη», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «ανατροπή που ζητά η αντιπόλιτευση».  Αναφέρθηκε, δε, ακόμα και στο beach bar στη Ρόδο, που έκλεισε σήμερα, για να τονίσει ότι δεν υπάρχει πια καμία ανοχή στις παρανομίες.

4299815
4299855
6245588
6245606

Η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τις Βρυξέλλες

Αγροτικός τομέας, ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενιαία πολιτική για το μεταναστευτικό και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, με πρώτο βήμα τη θωράκιση του εναερίου χώρου της Ευρώπης, αποτελούν από τις πιο σημαντικές θέσεις στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία από το 18% προσεγγίσαμε το 10 % και δημιουργήσαμε 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας» είπε ο Μητσοτάκης. Τόνισε ότι "δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια" και προσέθεσε:

Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη


«Είναι πάντα χρήσιμο πριν την κάλπη να σκεφτόμαστε που ξεκινήσαμε, διαφορετικά υποτιμάμε τις δυσκολίες που περάσαμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να πάνε στην κάλπη την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές διπλά σημαντικές, καθώς θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται και με ελληνικά ζητήματα, όπως είπε.

6245617
6245619

«Η συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε αδράνεια και αδιαφορία, ούτε και εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα κινείται στον σωστό δρόμο

Έπειτα, σχολίασε την Ελλάδα των προηγούμενων ευρωεκλογών «η οποία είχε χάσει το 30% του ΑΕΠ της». «Μέχρι να κερδίσουμε τη μάχη της ακρίβειας, δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. 

«Τι είναι Ευρώπη τελικά», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ευρώπη είναι το GOV.GR που καταργεί τις ουρές, το να ψηφίζουμε με επιστολική ψήφο, είναι ο e-ΕΦΚΑ, είναι το πρόγραμμα "Σπίτι Μου", οι παρεμβάσεις κατά της βίας των γυναικών και του bullying».

6245645__1_
6245671

«Δεν θα επιτρέψω να γυρίσει ποτέ η Ελλάδα σε εποχές χρεοκοπίας»

«Αν κάποτε αυτή η παράταξη πάλεψε για να μείνουμε Ευρώπη, τώρα γινόμαστε Ευρώπη και πρέπει να βαδίζουμε με σιγουριά στην καρδιά της Ευρώπης και αύριο να γίνουμε πρωταγωνιστές της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σύνταγμα αναφερόμενος στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών.

«Δεν θα επιτρέψω να γυρίσει ποτέ η Ελλάδα σε εποχές χρεοκοπίας», τόνισε και στη συνέχεια σχολίασε ο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα, χαρακτηρίζοντας το ως «Βαβέλ». Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος «αποκαλείται προοδευτικός» και ψήφισε «όχι σε επιστολική ψήφο, όχι στα μη κρατικά πανεπιστήμια, όχι στο νέο ΕΣΥ».

4299878
4299919

«Αυτή την τροχιά ανάπτυξης θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξαναγυρίσει πίσω στην εποχή που η Ελλάδα που φλέρταρε με τη χρεοκοπία» είπε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισ».

Στη συνέχεια, είπε ότι η αντιπολίτευση παρουσιάζει «εικόνα Βαβέλ και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να μην μιλάω για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης» και τόνισε, ακόμη, ότι «το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας».

4299820
4299879
«Δικός μας πραγματικός εχθρός, είναι μόνο τα πραγματικά προβλήματα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα «στους βόρειους γείτνονές μας τόσο των Σκοπίων όσο και των Τιράνων ότι ο δρόμος για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα. Θέλουμε να ζούμε χωρίς επικίνδυνες εντάσεις με την Τουρκία, αναγνωρίζοντας πάντα τη μοναδική μας διαφορά, την χάραξη της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

Τέλος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εθνικές εκλογές, αναφέροντας πως οι επόμενες κάλπες θα στηθούν το 2027.

4299922
4299947

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθήνα


Δείτε φωτογραφίες από την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

syntagma_nea_dimokratia__4_
syntagma_nea_dimokratia__3_
syntagma_nea_dimokratia__12_
syntagma_nea_dimokratia__6_
syntagma_nea_dimokratia__9_
syntagma_nea_dimokratia__5_
syntagma_nea_dimokratia__7_
syntagma_nea_dimokratia__1_
syntagma_nea_dimokratia__8_
syntagma_nea_dimokratia__11_
syntagma_nea_dimokratia__10_
syntagma_nea_dimokratia__2_
nd_sintagma__1_
nd_sintagma__2_
6245458
6245460
6245463
6245467