Γραπτή δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα με αφορμή την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε την Παρασκευή η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, στην οποίαν αναφέρεται σε συμβάν που έλαβε χώρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Γκίκα


«Σε σχέση με όσα αναφέρονται στην σημερινή ανακοίνωση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον συνόδευα, εξερχόμενος του Ιστορικού Δημαρχείου είχε σύντομη συνομιλία με τον π. Μάριο, Εφημέριο του DUOMO, όταν η συγκεκριμένη κυρία τους προσέγγισε και απευθυνόμενη προς τον π. Μάριο είπε: «Σεβασμιώτατε, μπορώ να μιλήσω με τον κ. Πρωθυπουργό;» με τον π. Μάριο να απαντά «γιατί ρωτάτε εμένα;»

Ακολούθησε η συζήτηση με την εν λόγω κυρία, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι δεν έχει βοηθηθεί από την Εκκλησία, γεγονός που διέψευσε με την ανακοίνωσή της η Καθολική Αρχιεπισκοπή, η οποία αντίθετα επιβεβαιώνει ότι «….η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας…».

Συνεπώς είναι απόλυτα λογικό ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 – ανακαλώντας στη μνήμη του το περιστατικό – να αναφερθεί σε παρουσία Αρχιεπισκόπου και όχι Εφημέριου, αφού είναι αδύνατον να γνωρίζει τα θεσμικά πρόσωπα της κάθε τοπικής κοινωνίας.»