Κάλεσμα στους ψηφοφόρους όλων των προοδευτικών κομμάτων της χώρας να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση απευθύνει μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ο Στέφανος Κασσελάκης μία ημέρα πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ακόμα για το «πόθεν έσχες» του, τα εσωκομματικά του κόμματος, αλλά και την αποχή. «Η αποχή είναι εχθρός της δημοκρατίας», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει ότι «όσο απογοητευμένος κι αν είναι κανείς -με το δίκιο του- από το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, αν αφήσει την απογοήτευσή του να τον οδηγήσει στην αποχή, αφήνει κάποιον άλλον να αποφασίσει εκ μέρους του».

Κύριε πρόεδρε, έχετε βάλει ως πήχη για το κόμμα σας το 20%. Πόσο κοντά θεωρείτε ότι είστε σε αυτό το αποτέλεσμα;

Καλώ τον δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο να πάει στις κάλπες. Αν δεν πάει, κάποιος άλλος θα αποφασίσει γι’ αυτόν χωρίς αυτόν. Είμαι αισιόδοξος ότι οι θετικές μας προτάσεις για την ακρίβεια, την αγοραστική δύναμη, τους μισθούς και τις συντάξεις, το φορολογικό σύστημα, τη στεγαστική κρίση και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνιστούν ένα πλαίσιο που μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες, για να μας δώσουν μια θετική ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο προοδευτικός κόσμος δεν υποκύψει στις «Σειρήνες» της αποχής, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την Κυριακή.

Εάν, παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ κινηθεί τελικά γύρω στο 16%-17%, θα είναι για σας ένα καλό αποτέλεσμα;

Μέχρι πριν από τρεις μήνες, όλοι μάς είχαν για τελειωμένους: η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ και από κοντά αυτοί που διέσπασαν το κόμμα μας και υπεξαίρεσαν έντεκα έδρες στη Βουλή και τρεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Τους διαψεύσαμε όλους. Ξεπεράσαμε την εσωκομματική τοξικότητα, ανασυγκροτηθήκαμε, ανοίξαμε το κόμμα μας, δώσαμε φωνή στα μέλη και τους φίλους μας, αναδείξαμε το ευρωψηφοδέλτιό μας με προκριματικές εκλογές για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκροτήσαμε 29 θεματικά think tanks με επιστήμονες, επαγγελματίες, τεχνοκράτες, που, ερχόμενοι από την κοινωνία, θέλησαν να φέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους κοντά μας, για να συγκροτήσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Γύρισα όλη την Ελλάδα δίνοντας έμφαση στην αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες. Εγινα και γίναμε σοφότεροι ακούγοντας και έτσι φτιάξαμε τις δημόσιες προτάσεις μας για μια καλύτερη ζωή τώρα. Θεωρώ, λοιπόν, με βάση αυτή την εμπειρία των τελευταίων μηνών, ότι το αποτέλεσμά μας θα είναι καλό. Θα είναι ένα αποτέλεσμα επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ