Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, οι αντιπρόεδροι της Ν.∆. και υπουργοί Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών και Υγείας, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, αντίστοιχα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, ορίζουν στην «Κυριακάτικη Απογευµατινή» το διακύβευµα της σηµερινής εκλογικής αναµέτρησης και καλούν τους πολίτες να εµπιστευθούν εκ νέου τη Ν.∆. και τον https://www.parapolitika.gr/tag/kyriakos-mitsotakis/, ούτως ώστε να συνεχίσει την εφαρµογή µεταρρυθµιστικών πολιτικών.

Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Μαρινάκης µιλούν για το µεταρρυθµιστικό έργο της κυβέρνησης και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν τους υποψήφιους της Ν.∆. για να διαπραγµατευθούν τα ελληνικά συµφέροντα στο Ευρωκοινοβούλιο την επόµενη κρίσιµη για το µέλλον της Ευρώπης πενταετία, ενισχύοντας τον ρόλο της χώρας µας στην Ε.Ε. και ισχυροποιώντας την εθνική φωνή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Κωστής Χατζηδάκης: «Να διαφυλάξουµε οπωσδήποτε τις θυσίες όλων µας για να πάµε µπροστά»

Θέλουµε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή µήπως όχι; Θέλουµε σοβαρή και αξιόπιστη εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες ή µήπως να εξάγουµε γραφικότητα; Θέλουµε σταθερότητα και προοπτική στην Ελλάδα ή να µπούµε σε αβεβαιότητα και περιπέτειες όπως στο πρόσφατο παρελθόν; Αν θέλουµε µία Ελλάδα της Ευρώπης, αξιόπιστη εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και σταθερότητα στο εσωτερικό, ο δρόµος περνάει από τη Νέα ∆ηµοκρατία. ∆ιότι η Νέα ∆ηµοκρατία είναι το κόµµα που αποκατέστησε τη ∆ηµοκρατία το 1974. Εβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ.

Εβαλε πλάτη για να µείνουµε στο ευρώ. ∆ιότι µε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2019 µέχρι σήµερα αντιµετωπίσαµε µε επιτυχία µία σειρά από κρίσεις: την όξυνση µε την Τουρκία, την πανδηµία, την ενεργειακή κρίση. Και διότι τα τελευταία πέντε χρόνια εφαρµόζουµε µία πολιτική η οποία φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις πιο προηγµένες χώρες της Ευρώπης: πετύχαµε πολλαπλάσιους ρυθµούς ανάπτυξης από τον µέσο όρο της Ευρωζώνης, η ανεργία πλησίασε τα προ κρίσης επίπεδα, τόσο ο κατώτατος όσο και ο µέσος µισθός αυξάνονται πάνω από τον πληθωρισµό, ενισχύσαµε την αµυντική θωράκιση της χώρας, δώσαµε περισσότερα χρήµατα στην Υγεία και στην Παιδεία, σβήσαµε την πολιτική ανορθογραφία σε σχέση µε τα µη κρατικά Πανεπιστήµια. Σηµαίνουν, άραγε, όλα αυτά ότι έχει γίνει η Ελλάδα παράδεισος; Φυσικά και όχι!

Εχουν γίνει ωστόσο σηµαντικά βήµατα για να ανεβάσουµε την Ελλάδα πιο ψηλά. Τα βήµατα αυτά, ακόµα περισσότερο τις θυσίες όλων µας για να πάµε µπροστά, πρέπει οπωσδήποτε να τα διαφυλάξουµε. Ακόµη περισσότερο, καθώς στην επόµενη Ευρωβουλή θα συζητηθούν πολύ σηµαντικά θέµατα, όπως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η συνέχιση ή µη του Ταµείου Ανάκαµψης και η ίδρυση ή µη ενός ενιαίου ευρωπαϊκού αµυντικού ταµείου. Η ανάγκη για σοβαρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες µαζί µε τη διαφύλαξη όσων πετύχαµε και τη συνέχιση µιας πορείας προς τα εµπρός στο εσωτερικό υπογραµµίζουν την ανάγκη για στήριξη της Νέας ∆ηµοκρατίας. Είµαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα µε τις ευρωεκλογές θα κάνει ακόµα ένα βήµα µπροστά!


Παύλος Μαρινάκης: «Με µια ισχυρή εκπροσώπηση, θα επαναβεβαιώσουµε τη σταθερότητα»

Το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών θα κρίνει ποια Ελλάδα θέλουµε στην Ευρώπη. Η χώρα µας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένας ισότιµος και ισχυρός συνοµιλητής στην Ευρώπη. ∆εν είναι πια το «µαύρο πρόβατο». Χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, δώσαµε 42 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδηµίας για να στηρίξουµε εργαζόµενους και επιχειρήσεις. Με το πράσινο πιστοποιητικό εµβολιασµού, µια πρόταση του πρωθυπουργού, άνοιξε γρηγορότερα η οικονοµία µας.

Εξασφαλίσαµε 36 δισ. ευρώ από το Ταµείο Ανάκαµψης που διοχετεύονται στην Υγεία, σε ανακαινίσεις νοσοκοµείων, σε προγράµµατα προληπτικών εξετάσεων, στην Παιδεία, σε διαδραστικούς πίνακες, στο ψηφιακό σχολείο, στη χρηµατοδότηση των Πανεπιστηµίων, σε µεγάλα έργα υποδοµής. Επεκτείνουµε τον φράχτη στον Εβρο, προασπίζουµε τα σύνορά µας, µειώνουµε τις µεταναστευτικές ροές. ∆ιαπραγµατευόµαστε για µια δίκαιη µετάβαση στην πράσινη καλλιέργεια που να µη λειτουργεί σε βάρος των αγροτών. Σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουµε για να συνεχίσουµε σταθερά τις µεταρρυθµίσεις και τις πολιτικές που µας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη.

Η αύξηση του κατώτατου και του µέσου µισθού, η δηµιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας, µε αποτέλεσµα τη µείωση της ανεργίας, το ψηφιακό κράτος, τα µη κρατικά Πανεπιστήµια, τα απογευµατινά χειρουργεία, τα µέτρα για τον περιορισµό της βίας στα γήπεδα, ο δικαστικός χάρτης, ο αξιοκρατικός τρόπος επιλογής διοικήσεων στο ∆ηµόσιο, η φορολογική µεταρρύθµιση, η επιστολική ψήφος, είναι πολιτικές που µας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη.

Προφανώς έχουµε πολλά ακόµα να κάνουµε για να αντιµετωπίσουµε τις παθογένειες που ακόµα υφίστανται. Με άξιους εκπροσώπους µας στο Ευρωκοινοβούλιο και µε µια ισχυρή εκπροσώπηση της Νέας ∆ηµοκρατίας, θα επαναβεβαιώσουµε τη σταθερότητα της χώρας. Μια σταθερότητα που δεν σηµαίνει στασιµότητα, αλλά ακόµα µεγαλύτερη δυναµική και ενίσχυση της προόδου της πατρίδας. 


Άδωνις Γεωργιάδης: «Ψηφίζουµε Ν.∆. για να έχουµε µια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη»

Τα τελευταία 5 χρόνια, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει στα χέρια του τα ηνία της Ελλάδας, η χώρα µας έχει κάνει συγκλονιστικά βήµατα προόδου. Παρά τις αντιξοότητες και τα λάθη, η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας έχει αποδείξει ότι έχει και το σχέδιο αλλά και τη βούληση να λύσει τα προβλήµατα των συµπολιτών µας και να διαµορφώσει ευκαιρίες για το µέλλον.

Η κυβέρνησή µας έχει αναδειχθεί πρωταγωνίστρια στις µεταρρυθµίσεις. Τα µη κρατικά - µη κερδοσκοπικά Πανεπιστήµια του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο νέος δικαστικός χάρτης του Γιώργου Φλωρίδη, η επιστολική ψήφος της Νίκης Κεραµέως και οι ριζικές τοµές για την αναµόρφωση του ΕΣΥ είναι µεταρρυθµίσεις για τις οποίες συζητάγαµε πάνω από 40 χρόνια και έχουν γίνει µέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και έχουµε πολλές ακόµα να κάνουµε. Οι σηµερινές ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιµες. Μία νίκη της Νέας ∆ηµοκρατίας θα επισφραγίσει τη σχέση εµπιστοσύνης των πολιτών µε την κυβέρνηση, θα επιβραβεύσει το µεγάλο µεταρρυθµιστικό της έργο και θα διασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα σε µία εποχή µεγάλης παγκόσµιας αστάθειας.

Γι’ αυτό καλώ τους συµπολίτες µου να ψηφίσουν µε περίσκεψη και ευθύνη για ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον που θα επιτρέπει στην οικονοµία µας να αναπτύσσεται, στους επενδυτές να εµπιστεύονται την Ελλάδα, στους τουρίστες να επιλέγουν τη χώρα µας και στη φωνή µας να ακούγεται πιο δυνατά στην Ευρώπη. Η Νέα ∆ηµοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το κόµµα της Ευρώπης. Εχουµε αποδείξει ότι µπορούµε να διαπραγµατευθούµε στις Βρυξέλλες προς όφελος του ελληνικού λαού. Οσο ισχυρότερη είναι η φωνή της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Ευρώπη τόσο ισχυρότερη είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Οφείλουµε να δώσουµε µεγαλύτερη ισχύ σε αυτή τη φωνή, για να µπορεί να διεκδικεί περισσότερα για την Ελλάδα. Ψηφίζουµε Ν.∆. για να έχουµε µια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»