Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι, για να εκλέξουν τους 21 υποψήφιους από 31 κόμματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το 2029. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00.


Πώς να βρείτε πού ψηφίζετε

Για να το βρείτε το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζετε, ανατρέξτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς το εκλογικό σας κέντρο βασίζεται στη διεύθυνση κατοικίας σας. 

Παράλληλα, αν κάποιος θέλει να ψηφίσει ως ετεροδημότης, αν έχει κάνει αίτηση ετεροδημότη σε παλαιότερες εκλογές, θα ψηφίσει στον τόπο που έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία, κατά την αίτηση ετεροδημότη. Ισχύει δηλαδή η παλιά αίτηση και δεν χρειάζεται να κάνει καινούργια.

Απαραίτητα έγγραφα

Όσοι ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο.

H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.


Τι θα κάνετε εάν το όνομά σας δεν είναι στον εκλογικό κατάλογο

Aν η εφορευτική επιτροπεί δεν βρει το όνομά σας στους εκλογικούς καταλόγους, απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.