Την αναγκαιότητα συνεργασίας στην Κεντροαριστερά εξέφρασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ στον απόηχο των αποτελεσμάτων των Exit Poll για τις Ευρωεκλογές.

Ερωτώμενος για το ότι αυτές ήταν οι πρώτες εκλογές μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, που εκπροσωπείται μάλιστα και με 11 έδρες στο εθνικό κοινοβούλιο, είπε αρχικά πως είναι «μεγάλη η αποχή, πρόβλημα για τη δημοκρατία και την αντιπροσώπευση».

Σημείωσε στη συνέχεια πως τα αποτελέσματα αποτελούν «μεγάλη κυβερνητική αποδοκιμασία», με τη ΝΔ να αναμένεται να χάσει 10% περίπου σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις της.

Ζαχαριάδης: Ο πολυτεμαχισμός της Κεντροαριστεράς ευνοεί την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη

Πρόσθεσε πως «ο πολυτεμαχισμός της Κεντροαριστεράς ευνοεί την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, αυτό αποτυπώνεται και σήμερα, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη».

Είπε επίσης πως «ένας κόσμος που έφυγε από τη ΝΔ δεν πήγε στην Κεντροαριστερά. Πρέπει να ξεκινήσει διάλογος, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα φορέας ανασύνθεσης της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Δεν παίρνουμε εμείς τον κόσμο που φεύγει από τη ΝΔ. Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για το 2025, για να οργανώσουμε μια προοδευτική πλειοψηφία», σημείωσε χαρακτηριστικά.