«Δύο συμπεράσματα προκύπτουν από την κάλπη των Ευρωεκλογών», σημείωσε πως εξάγονται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων:

«Μεγάλη η διαφορά στην πρώτη θέση, παρέχεται επιβεβαίωση των συσχετισμών, με τη ΝΔ πολύ μπροστά. Ουδέποτε στη μεταπολίτευση είχαμε θηριώδεις, διψήφιες διαφορές αυτού του επιπέδου. Η διαφορά 12 μονάδων δεν αμφισβητείται από κανέναν», είπε.

«Καλό θα είναι να είχαμε το 3 μπροστά για ψυχολογικούς λόγους. Η άνεση δεν μας κάνει καλό, η αναξιοπιστία της αντιπολίτευσης δείχνει το πρόβλημα του πολιτικού ανταγωνισμού που υπάρχει», πρόσθεσε ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Έχουμε κάμψη σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, αλλά δεν είναι αυτή η σύγκριση που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει κόπωση, υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας, γιατί ο μέσος Νεοδημοκράτης δε νιώθει ότι η ΝΔ απειλείται. Αυτές οι εκλογές έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, χωρίς διακυβεύματα, τα δύο κόμματα αθροιζόμενα δεν φτάνουν το πρώτο, είδατε τι γίνεται σε Γερμανία και Γαλλία. Ενισχύονται οι μικροί σχηματισμοί, όπως πάντα στις Ευρωεκλογές. Δεν θα έχουμε για 3 χρόνια εκλογές, έχουμε καθαρό διάδρομο», είπε ο υπουργός και κατέληξε:

«Είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι, θα πορευτούμε με ήθος, ταπεινότητα. 1 στους 4 ψηφοφόρους μας βασικά απείχε, υπάρχει κόπωση και δυσαρέσκεια».