Μετά τον Κυριάκο Βελόπουλο η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει κάθε λόγο να χαμογελά, όχι μόνο γιατί έπιασε το 3% και εξελέγη η ίδια ευρωβουλευτής, αλλά κυρίως διότι με ελάχιστα μέσα και ανύπαρκτο κομματικό μηχανισμό κατάφερε να μπει στο προσκήνιο της πολιτικής.

Αντιθέτως, η Νέα Αριστερά, η οποία συνιστά τη σημερινή εκδοχή της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς, που συνδιαμόρφωσε την πολιτική ατζέντα της ύστερης Μεταπολίτευσης, γνώρισε τη συντριπτική αποδοκιμασία του αριστερού κόσμου, ρίχνοντας ουσιαστικά την αυλαία στην πορεία αυτού του χώρου στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Επιτέλους θα επικρατήσουν η λογική και η άνοδος της λογικής

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που από σήμερα θα γνωρίζουν τη Φωνή Λογικής. Και θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις χιλιάδες κόσμου που μας ψήφισαν και υπόσχομαι πως δεν θα τους προδώσω και δεν θα τους προδώσουμε ποτέ. Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός της μεγάλης αποχής. Δυστυχώς, το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του. Είμαστε εδώ όμως δυνατοί. Δεν επικρατεί καμία ακροδεξιά. Επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και η άνοδος της λογικής», είπε η κυρία Λατινοπούλου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vnxhz4nfnd)

Αλέξης Χαρίτσης: Καμπανάκι κινδύνου για τη δημοκρατία

Ο Αλέξης Χαρίτσης, από την άλλη, σε δήλωσή του παραδέχθηκε την αποτυχία της Νέας Αριστεράς, προχωρώντας όμως σε μια γενικότερη ανάγνωση όσον αφορά την κατάσταση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει. «Το ρεκόρ της αποχής σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο της άκρας δεξιάς χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για τη δημοκρατία. Γι' αυτή την κατάσταση φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση, η οποία αποδοκιμάστηκε στις κάλπες. Η πολιτική της δεξιάς αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Για τη Νέα Αριστερά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό παρά την πολύ συγκινητική προσπάθεια των μελών μας σε όλη τη χώρα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η Αριστερά όμως πάντοτε στα δύσκολα κρίνεται. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vqt59ttszl)

Στους κερδισμένους ο Δημήτρης Νατσιός

Στους κερδισμένους των ευρωεκλογών βρίσκεται και ο Δημήτρης Νατσιός, καθώς η Νίκη έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των εθνικών εκλογών και θα έχει εκπρόσωπο στις Βρυξέλλες τον Νίκο Αναδιώτη.

«Όχι μόνο διατηρήσαμε -για νεοεισερχόμενο κοινοβουλευτικό κόμμα- τα ποσοστά μας, αλλά σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα τα αυξήσαμε. Θα συνεχίσουμε με σθένος, με συνέπεια και με σοβαρότητα να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού, όχι μόνο μέσα στο κράτος αλλά από αύριο και μέσα στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1voot3zw8pl)

Ικανοποίηση στο ΜέΡΑ25

Στο επιτελείο του ΜέΡΑ25 δηλώνουν επίσης ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διατήρηση των δυνάμεών τους.

«Μέσα σε αυτόν τον ζόφο, η ενωτική μας πρωτοβουλία ΜέΡΑ25-Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, διατηρήσαμε τα ποσοστά μας στο εσωτερικό, ενώ αναδειχθήκαμε δεύτερη δύναμη στους απόδημους, εκεί που τα κανάλια των ολιγαρχών δεν φτάνουν. Νόμισαν ότι μας εξαφάνισαν. Όμως οι πολίτες ενίσχυσαν την παράταξη της υπεύθυνης ανυπακοής - τη μοναδική πρωτοβουλία ενοποίησης της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Το ΜέΡΑ25 πέρασε διά πυρός και σιδήρου και βγήκε γαλβανισμένο, συγκροτημένο. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά τώρα είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή των πολιτών να προχωρήσουμε την ενωτική μας προσπάθεια», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1vqcddqrvm1)