«Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. πρέπει να σταθμίσουμε ότι υπάρχει πτώση της Ν.Δ. και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπόρεσε να την καρπωθεί για ένα ρεύμα ανατροπής επομένως και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζήτημα», είπε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Μαργαρίτης στα Παραπολιτικά 90,1.

Και συνέχισε: «Χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες στην Κεντροαριστερά, έξω από κομματικά στερεότυπα και κομματικούς εγωισμούς».
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή  10-06-24


Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Θόδωρος Μαργαρίτης

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Θόδωρος Μαργαρίτης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm, στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Η αποχή είναι το μεγάλο μήνυμα, δεν πρέπει να την κρύψουμε κάτω από το χαλάκι, ούτε να μείνουμε σε κομματική αυταρέσκεια, γιατί είναι ένα μήνυμα δυσφορίας προς όλο το πολιτικό σύστημα και πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά.

Η Ν.Δ. είναι ο μεγάλος χαμένος, παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά έχει υποστεί μεγάλη πτώση και δείχνει ότι η κριτική του κόσμου θα μεγεθύνεται όσο περνάει το επόμενο διάστημα.

Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έχουν μια εκλογική φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πια είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι έχει πια πιάσει ταβάνι. Το δε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είχε μια θετική εξέλιξη στην άνοδο των ποσοστών του, παρ' όλα αυτά δεν πέτυχε τον στόχο του, δηλαδή να είναι δεύτερο κόμμα και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το αποτέλεσμα αυτό για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προβληματίσει.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. πρέπει να σταθμίσουμε ότι υπάρχει πτώση της Ν.Δ. και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπόρεσε να την καρπωθεί για ένα ρεύμα ανατροπής, επομένως και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ζήτημα. Χρειάζονται γενναίες πρωτοβουλίες στην Κεντροαριστερά, έξω από κομματικά στερεότυπα και κομματικούς εγωισμούς.

Υπάρχει θέμα ανασύνθεσης του χώρου της Κεντροαριστεράς, δεν έχω έναν οδικό χάρτη αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου. Αν οι εξαγγελίες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς την επομένη αυτής της εκλογικής φτώχειας είναι ο καθένας να καλεί να μπει ο ένας στο κόμμα του άλλου, αυτό σίγουρα δεν είναι η λύση. Ας ανοίξει μια συζήτηση και όχι μια μάχη εσωκομματικών μηχανισμών, ας ανοίξει μια συζήτηση έξω από τα κομματικά στερεότυπα με ανοιχτή διάθεση... Όλοι πρέπει να πάρουν μέρος στη συζήτηση αυτή. Ο κ. Κασσελάκης έδειξε από τις δηλώσεις του ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και περίμενα από τις δηλώσεις του προέδρου κ. Ανδρουλάκη πιο γενναίες αποφάσεις ως προς τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.