Βαλίτσες για τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζουν 21 πρόσωπα που εξελέγησαν ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές 2024.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Τα 5 συμπεράσματα της κάλπης - Τι σημαίνει για την ΕΕ η άνοδος της άκρας δεξιάς, η αποδυνάμωση Μακρόν και η πτώση των οικολόγων

Σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστών στο 100% της ενσωμάτωσης των ψήφων, η Ν.Δ. καταλαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, η Ελληνική Λύση παίρνει 2 έδρες όσες και το ΚΚΕ και από μία έδρα παίρνουν Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής.


Ευρωεκλογές 2024: Με 7 ευρωβουλευτές η Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς, με πάνω από 300.000 ψήφους, ο επικεφαλής της «γαλάζιας» ευρωομάδας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

nd_euroekloges


Οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 3 του ΠΑΣΟΚ

Με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται για μία ακόμη θητεία ο Κώστας Αρβανίτης, που συγκέντρωσε πάνω από 150.000 σταυρούς, και έπονται ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς και η νυν ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.

syriza_euroekloges


Με Νίκο Παπανδρέου, Γιάννη Μανιάτη και Σάκη Αρναούτογλου μπαίνει στην Ευρωβουλή το ΠΑΣΟΚ.

pasok_euroekloges


Οι έδρες Ελληνικής Λύσης, KKE, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή της Λογικής

Mε την Ελληνική Λύση εξελέγησαν ο Εμμανουήλ Φράγκος και η Γαλάτω Αλεξανδράκη και από το ΚΚΕ εξελέγησαν οι νυν ευρωβουλευτές Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης.

ellhniki_lusi_euroekloges
kke_euroekloges

Ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ εκλέγεται ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και από την Πλεύση Ελευθερίας η υποψήφια Μαρία Ζαχαριά, ενώ στην Ευρωβουλή μπαίνει και η επικεφαλής της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

niki_euroekloges
pleusi_eleutherias_euroekloges
foni_logikis_latinopoulou
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1w1hb9z52vt)