Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το οποίο ήταν υποδεέστερο του αναμενόμενου. 

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Δουδωνής κατά της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι και με δηλώσεις στο parapolitika.gr απαντά στον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ 

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κάνει λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο διάλογος στο ΠΑΣΟΚ δεν ποδηγετείται.

«Είμαστε βαθιά δημοκρατικό κόμμα και θα συζητήσουμε έτσι η αλλιώς τα συμπερασματα της πορειας μας, όπως αποκρυσταλλωθήκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο καταγράφηκε. Αυτό είναι αυτονόητο για το ΠΑΣΟΚ και την ιστορική του διαδρομή. Αυτό είναι χρέος μας απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και απαιτούν απο εμάς να πορευθούμε ακόμη πιο δυναμικά στο επόμενο διάστημα. Και αυτό προϋποθέτει την εξαγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων απο αυτή την εκλογική μάχη», είπε στο parapolitika.gr η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Τι είχε πει ο Παναγιώτης Δουδωνής

Σημειώνεται πως ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και βουλευτής Επικρατείας εξαπέλυσε νωρίτερα δριμεία επίθεση κατά της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, λέγοντας ότι είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη».

Σημειώνεται ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού απάντησε χαρακτηριστικά: «Όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα». Τόνισε δε ότι ο στόχος που είχε θέσει το ΠΑΣΟΚ ήταν η δεύτερη θέση με ισχυροποίησή του ποσοστού, αποδεχόμενη πάντως ότι το δεύτερο έγινε, καθώς «είχαμε άνοδο έστω και μικρή». Μάλιστα δήλωσε με νόημα πως «κάποια στιγμή ήμαστε δεύτερο κόμμα, μετά το χάσαμε…».

Να σημειωθεί πως και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος, κάνοντας λόγο για ανοιχτή συζήτηση την επόμενη μέρα.