Τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές συνάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τη νέα ευρωομάδα, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Φρέντης Μπελέρης.

Συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Σημειώνεται πως το απόγευμα ο πρωθυπουργός -που ακύρωσε το ταξίδι που θα πραγματοποιούσε στην Ιορδανία- θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως με τον προφυλακισμένο στις αλβανικές φυλακές Φρέντη Μπελέρη συνομίλησε και χθες ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκαν 7 ευρωβουλευτές και ειδικότερα: ο Γιώργος Αυτιάς, με πάνω από 300.000 ψήφους, ο επικεφαλής της «γαλάζιας» ευρωομάδας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Δείτε εικόνες:

mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_1_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_2_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_3_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_4_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_5_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_6_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_7_
mitsotakis_euroboyleutes_11_6_2024_8_