Είμαι χαρούμενος που η πρωτοβουλία μου τον Νοέμβριο του 2021 παίρνει σάρκα και οστά, θωρακίζοντας την υγεία των κατοίκων της Θάσου”, αναφέρει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με ανάρτησή του κάνοντας γνωστό ότι υπογράφτηκε τη Δευτέρα 10/9, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδη η σύμβαση για την ναυπήγηση 11 σκαφών με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Ένα από αυτά τα σκάφη θα έρθουν στο νησί της Θάσου, όπως έχει δεσμευτεί ο κ. Λαζαρίδης από τον Νοέμβριο του 2021.

Το συγκεκριμένο σκάφος έρχεται να καλύψει μια πραγματική ανάγκη των κατοίκων του νησιού, που τόσα χρόνια ζητούσαν τη θωράκιση των υπηρεσιών παροχής υγείας. Η προσπάθεια του κ. Λαζαρίδη λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα πάγιο, δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Θάσου.

Στην ανάρτησή του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει:

«Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την άφιξη του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στην Θάσο.

Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη Θάσο.

Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις 3/3/2024, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και είχα ενημερωθεί ότι μέχρι τον Ιούνιο θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον ανάδοχο για την ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στη Θάσο.

Σήμερα, 10/6/2024, υπεγράφη η σύμβαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ Χρήστο Στυλιανίδη και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για την άφιξη του σκάφους στο νησί.

Είμαι χαρούμενος που η πρωτοβουλία μου τον Νοέμβριο του 2021 παίρνει σάρκα και οστά, θωρακίζοντας την υγεία των κατοίκων της Θάσου.

Άλλη μια δέσμευσή μου γίνεται πράξη».