Στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία σχολίασε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός πιστοποίησε την αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η απαξίωση του ΕΣΥ, ζητήματα που όπως μας ενημέρωσε ‘έβλεπε και πριν τις εκλογές’, αλλά απέφυγε να ασχοληθεί».

«Το έχει συνήθεια να παριστάνει τον ''τιμωρό'' των πολυεθνικών»

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι: «φαίνεται ότι το έχει συνήθεια σε κάθε πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη να παριστάνει τον ‘τιμωρό’ των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο οποίος επί διακυβέρνησής του είναι προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».

«Όσο για τη στροφή… στην ταπεινότητα που υποκρίθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώσεις ότι τα θέματα του κράτους δικαίου – όπως τα Τέμπη και το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων – δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, θυμίζουν πολύ την αλαζονεία του ‘41%’», τονίζει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας επισημαίνεται στον πρωθυπουργό ότι «η υπονόμευση του κράτους δικαίου, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών θρέφουν την αποχή και την απαξίωση της πολιτικής».