Σε μισές και αμήχανες διαψεύσεις προχώρησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά μετά τον σάλο που προκλήθηκε χθες από το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» υπό τον τίτλο «Κόλπο Grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά».

Το σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη αναφερόταν στο υπαρκτό και πέραν κάθε διάψευσης σενάριο σύμπραξης ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς που θα έφερνε τα δύο κόμματα σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Έφη Αχτσιόγλου σε ρόλο «συμπροέδρου». Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτονόητα δεν θα ήταν πλέον αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς από την ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά θα άθροιζαν 43 βουλευτές, ενώ θα άνοιγε ο δρόμος για κοινή κάθοδο των δύο πολιτικών χώρων (και όποιων άλλων) στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής»: Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά - Κοινό σχήμα, με αντιπρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1xgc8c78wyp)


Μισές και αμήχανες διαψεύσεις από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Από τη Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήριζαν «ανεδαφική» μια τέτοια εξέλιξη, από τη Νέα Αριστερά διερρήγνυαν τα ιμάτια τους, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση συνένωσης των δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ κι ενώ την ίδια ώρα πολλοί στην Κουμουνδούρου με πρώτο τον Παύλο Πολάκη αισθάνονταν δικαιωμένοι, καθώς κατά το παρελθόν είχαν καταγγείλει υπόγειες συνεννοήσεις μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων.

«Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί», σημείωναν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά σε εκτενή ανακοίνωσή της ανέφερε πως το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

«Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Απογευματινή” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν. Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές», ανέφεραν σχετικά και συμπλήρωναν: «Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1xc2cuoirqx)


Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, αφού αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας και με δεδομένη την (επιεικώς) κακή γνώμη που έχει γι’ αυτό το τμήμα των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει αφήνοντας τις μπηχτές του: «Λες να;;;; Γι’ αυτό δεν δίνουν τις έδρες; ΩΡΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ που ταιριάζει “με την ηθική και τις αξίες της Αριστεράς” (φράση που την είχαν ψωμοτύρι οι εν λόγω φράξιες εντός ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήθελαν να πουλήσουν ψευτοανωτερότητα)», έγραψε ο Κρητικός βουλευτής, ο οποίος αδυνατεί να κρύψει την έκδηλη απέχθεια που τρέφει στο συγκεκριμένο τμήμα της Αριστεράς, το προερχόμενο από το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να σχηματίσουν τελικά κοινή κοινοβουλευτική ομάδα η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Ας κάνουμε λίγο κράτει. Μπορεί να υπάρχει ο πρόθυμος σύμμαχος, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε τι γίνεται στα εσωτερικά των επιμέρους πολιτικών δυνάμεων. Αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο θεωρείτε ότι περπατάει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν θέλω τώρα να ανακατευτώ και δεν είναι και σωστό, ωστόσο απλώς το θέτωως ερώτημα. Έχει πει το ΠΑΣΟΚ “ανοίγω τις πόρτες μου και ενσωματώνω άλλες πολιτικές δυνάμεις;”».

Καταιγιστικός ήταν ο Χάρης Καστανίδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας μας και χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μικρομαγαζάτορα. «Εάν κάποιοι νομίζουν ότι με το άθροισμα βουλευτών μπορεί να φτάσουν το 15%, εγώ λέω ότι πρόκειται για μικρομαγαζάτορες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται», σημείωσε ο κ. Καστανίδης, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής», και πρόσθεσε: «Προφανώς η λογική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή των μικρών αθροίσεων, φέτος 1%, του χρόνου 1%, άρα σε 30 χρόνια θα γίνουμε κυβέρνηση». Ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε και στην εκλογική αποτυχία του γραμματέα Ανδρέα Σπυρόπουλου, ο οποίος ως γνωστόν δεν τα πήγε καλά και κατετάγη έβδομος, θέτοντας παράλληλα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή