Να συγκληθεί άμεσα η Κ.Ο. της ΝΔ προκειμένου να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που ήθελε το κυβερνών κόμμα ζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας για την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη και τα «καλάμια» της κυβέρνησης (Δείτε εδώ: Μπακογιάννη: Είναι καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια στην κυβέρνηση), ανέφερε ότι δυστυχώς τα είπε καθυστερημένα, καθώς ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει την εν λόγω αναφορά μετά τις περιφερειακές εκλογές και γι' αυτόν τον λόγο έγινε «το μαύρο πρόβατο», τονίζοντας ότι «οι υπουργοί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και γι' αυτό χάσαμε».

Σημείωσε, δε, πως αυτοί που ψήφισαν ήταν άνθρωποι της πατριωτικής δεξιάς και οι επαγγελματίες του κέντρου κάθισαν σπίτι τους, λέγοντας πως είναι αναγκαία η επιστροφή «στις ρίζες» της παράταξης.

O Νικήτας Κακλαμάνης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  12-06-24

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου

«Έχω ήδη τοποθετηθεί χωρίς να γνωρίζω την επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου που δύο μέρες τώρα μιλάνε για την ανασύνθεση, την συγκόλληση και την ενιαία έκφραση του κεντροαριστερού χώρου. Θέλω να πω ότι ο ισχύον εκλογικός νόμος είναι εξαιρετικά ευνοϊκός για το πρώτο κόμμα, αρκετά ευνοϊκός για το δεύτερο καταστροφικός για το τρίτο και ταυτόχρονα δεν ευνοεί τις συμπράξεις. Άρα για να υπάρξει πόλος πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ θα έπρεπε να διαλυθούν όλα αυτά τα κόμματα, να φτιαχτεί ένα ενιαίο κόμμα υπό κάποιον αρχηγό που αυτοί θα επέλεγαν. Έρχεται ο κ. Κωνσταντινόπουλος και επιβεβαιώνει αυτά που λεω γιατί ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν μιλάει για καμία ενοποίηση του χώρου, λεει ότι ο αρχηγός που έχουμε δεν είναι ικανός να φέρει ούτε καν το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση και να το κάνει αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Και τα τρία μεγάλα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και οι τρεις περάσαμε κάτω από τον πήχη. Σας είχα πει ότι η ΝΔ δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση, η ΝΔ κινδυνεύει από τον κακό της εαυτό. Τα αποτελέσματα απέδειξαν αυτό που έλεγα εδώ και μήνες διότι ενώ χάσαμε 1 εκατομμύριο όχι μόνο δεν πήραν ψήφους από αυτό το εκατομμύριο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά έχασαν και αυτοί ψήφους.

Στις ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε κομμάτι της κυβερνητικής μας πολιτικής. Τρία είναι τα μεγάλα προβλήματα στα οποία πρέπει να δρομολογήσουμε αξιόπιστες λύσεις -κάναμε προσπάθεια αλλά δεν είχαμε τα ανάλογα αποτελέσματα- η ακρίβεια, η υγεία και η δημόσια ασφάλεια αυτά τα οποία με έναν κοινό παρονομαστή λέγεται καθημερινότητα του πολίτη, τα πληρώσαμε», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για παρκάρισμα καλαμιών

«Καθυστερημένα η φίλη η Ντόρα το διαπίστωσε αυτό και το είπε. Συμφωνώ μαζί της με μια διαφορά αυτά εγώ σας τα έλεγα από την μέρα που έγιναν οι περιφερειακές εκλογές και θεωρήθηκα μαύρο πρόβατο και μπήκα στη γωνία. Χρειάζεται ψυχραιμία, δεν χρειάζονται εν θερμώ αποφάσεις νομίζω ότι πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και πιστεύω ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα το κάνει. Πρέπει να ακούσει πράγματα που ενδεχομένως δεν τα ξέρει», ανέφερε.

Ερωτηθείς τι περιμένει από τον ανασχηματισμό

«Περιμένω και διόρθωση της κυβερνητικής πολιτικής. Άκουσα τον πρωθυπουργό που είπε ότι μας ζήτησαν επιτάχυνση. Ωραία επιτάχυνση αλλά δεν είναι μόνο επιτάχυνση χρειάζεται και αλλαγή πλεύσης σε ορισμένα πράγματα», κατέληξε ο Νικήτας Κακλαμάνης.