Στο... κόκκινο έφτασε η αντιπαράθεση μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα με τη δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη, η οποία πρόσφατα αποχώρησε από τον σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», με πολλές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη προσωπικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στο Facebook μια ανάρτηση, ζητώντας από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς να επιστρέψουν τις έδρες που «πήραν μαζί τους» οι αποχωρήσαντες.

«Τις έδρες πίσω» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με την κυρία Λουπάκη να απαντά με «καρφιά», αποκαλώντας την «τοποθετημένη και όχι εκλεγμένη».



Λουπάκη σε Ακρίτα: "Τοποθετημένη και όχι εκλεγμένη βουλευτής"

«Μία τοποθετημένη και όχι εκλεγμένη βουλευτής ζητάει από τον πρώτο σε ψήφους στην Αθήνα και την πρώτη στη Δυτική Αθήνα, από στελέχη της Αριστεράς με δεκαετίες προσφοράς, όπως η Σία και η Θεανώ, από κεντρικούς επιτυχημένους υπουργούς του Τσίπρα, που “έβγαλαν τα κάρβουνα από τη φωτιά των μνημονίων” όπως ο Χαρίτσης και ο Τσακαλώτος, να δώσουν “τις έδρες πίσω”. Σεμνά και ταπεινά», έγραψε η δημοσιογράφος.

Όμως η κόντρα δεν τελείωσε εκεί. Η Έλενα Ακρίτα έκανε repost την ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη και σχολίασε: «”Τοποθετημένη” βουλευτής. Όπως “τοποθετημένη” ήταν η Εφη Αχτσιόγλου το 2019. Όπως “τοποθετημένος” ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης επί μονίμου βασεως. Η Ευγενία Λουπάκη θεωρεί υποτιμητικό το γεγονός ότι με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας; Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, π.χ., είναι β’ κατηγορίας βουλευτής; Πρέπει να είναι “ταπεινός” -εσύ το έγραψες αυτό- και να μην εκφέρει άποψη; Γι’ αυτό αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις τον όρο Επικρατείας. Οι ακροδεξιοί τον αντικαθιστούν με το “φορετός”, γιατί δεν το δοκιμάζεις;».

Ούτε εκεί σταμάτησε ο διαδικτυακός καβγάς, όμως, καθώς η κυρία Λουπάκη απάντησε σε σχόλιο της μητέρας της Έλενας Ακρίτα. «Ε, όχι, κυρία Σύλβα μου, σε μένα περί φθόνου… που υπερασπίστηκα την Έλενα σε δύσκολες για εκείνη στιγμές, κρίμα να λέτε τέτοια πράγματα», με τη βουλευτή να απαντά με ερώτηση: «Σε ποιες δύσκολες στιγμές με… υπερασπίστηκες; Όταν με ξέσκιζαν οι φασίστες και οι Χρυσαυγίτες απειλούσαν τη ζωή μου; Χάρη μού έκανες;».

«Μην το συνεχίζεις, δεν κάνεις καλό. Είσαι πιο έξυπνη από αυτή την ανοησία και κακώς την υπερασπίζεσαι. Αλλά αν το συνεχίζεις, μην αναπαράγεις όσα γράφω, γιατί φαίνεται ότι πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Το “τοποθετημένη” κράτησες και όχι το μη εκλεγμένη. Να το πάρω πίσω. “Επιλεγμένη” σου κάνει; Πάντως, εκλεγμένη δεν είσαι, ούτε τα υπόλοιπα που αναφέρω (Και ο Όθων Ηλιόπουλος δεν βγήκε να πει “τις έδρες πίσω”)», ανταπάντησε η Ευγενία Λουπάκη, με την Έλενα Ακρίτα να καταλήγει: «Ούτε εγώ το είχα πει ποτέ έως τώρα. Σήμερα πρώτη φορά το λέω. Κι ο λόγος είναι πασίδηλος».

akrita_loupaki_facebook