Tσουνάμι εξελίξεων λαμβάνουν χώρα στο ΠΑΣΟΚ μετά το αίτημα του Οδυσσέα Κωνσαντινόπουλου να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Δείτε εδώ: ''Βόμβα'' Κωνσταντινόπουλου: Ζητάει την επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ - ''Να γίνουν εκλογές αρχηγού από τη βάση έως το τέλος του 2024''

Ήδη την πρόταση χαιρέτισαν οι βουλευτές Παύλος Γερουλάνος και Απόστολος Πάνας, ενώ σε αυτή την λογική ήταν και η παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Τα φώτα, όπως είναι φυσικό, στρέφονται και στον φέρελπι βουλευτή Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει κρατήσει εντελώς κλειστά τα χαρτιά του. Μάλιστα ήταν από αυτούς που απουσίαζαν από τα τηλεοπτικά πάνελ το βράδυ των εκλογών.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Χριστοδουλάκης εάν και εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Από τα χρόνια που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει αποκτήσει ισχυρές συμμαχίες με τα στελέχη και τη βάση του ΠΑΣΟΚ, κάτι που αποτυπώθηκε και με την άνετη εκλογή του στην Ανατολική Αττική.

Παραλλήλως, διαθέτει έναν πανελλαδικό μηχανισμό, τον οποίο όπως είναι φυσικό θα ενεργοποιήσει στην περίπτωση της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ.