«Φωτιά» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Διονύση Τεμπονέρα άφησε αιχμή, λέγοντας ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που χτίζουμε, είναι δικαίωμά του να αλλάξει πορεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης. Αποτιμώντας τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα σε σύγκριση με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη». «Είμαι πολύ περήφανος που δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τη βάση του κόμματος», είπε.

«Αύριο θα ανακοινώσω γενικότερα τις σκέψεις μου στην Κ.Ο.», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι θα υπάρξει Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου. «Βεβαίως θα υπάρξουν κατασταστικές αλλαγές… Αν η βάση επιθυμεί στο μέλλον να υπάρξει νέος Κασσελάκης, θα υπάρξει», τόνισε.

O Στέφανος Κασσελάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  12-06-24
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τεμπονέρας «σήκωσε το γάντι» και μιλώντας και αυτός στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα «Εκείνη και Εγώ» σε σχέση με την ατάκα του προέδρου του κόμματος «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα: «Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον και θα παραμείνω και μετά από αυτόν».
O Διονύσης Τεμπονέρας στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα     12-06-24

"Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα"

Συνέχισε, δε, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημειώνοντας με έμφαση πως «δεν μας ικανοποιεί», εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών ήταν ικανοποιητικό και προσθέτοντας πως «το μήνυμα των εκλογών δείχνει πως είναι δική μας υποχρέωση να κάτσουμε σε τραπέζι διαλόγου - και με τις ηγεσίες».