«Πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη», δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: Άνοιξε η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ - Προσκλήσεις από Κασσελάκη και Παππά - Ποιοι πρότειναν δημοψήφισμα για την Κεντροαριστερά

«Ήταν σε θετική κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη που πήρε χθες, οι οποίες αφορούσαν τις κοινές κοινοβουλευτικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως και την πρωτοβουλία και στην ΕΕ προς τους τρεις προέδρους των ευρω-ομάδων. Σοσιαλιστών, Αριστεράς και Πρασίνων», είπε αρχικά.


Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Πρέπει να γίνει ένα big bang στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Με αφορμή την πρόταση των Θεοχαρόπουλου-Ραγκούση για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, με τη συμμετοχή μελών και φίλων, για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, σημείωσε: «Υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικό αίτημα, κι αυτό είναι ότι η Ν.Δ. πρέπει να νικηθεί στις επόμενες εκλογές από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς αν ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε: «Περάσαμε κάτω από τον στόχο, άρα δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί».

«Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα μεγάλο και ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Υπάρχουν στάδια μέχρι να φτάσει εκεί», τόνισε.

«Πρέπει να γίνει ένα big bang στον χώρο της Κεντροαριστεράς, άμα πάμε business as usual θα έχουμε τη ΝΔ για το επόμενο χρονικό διάστημα να μας κυβερνάει για πολλά χρόνια. Δεν πρέπει αυτό να συνεχιστεί», κατέληξε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή           13-06-24