Προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που επιδιώκει την ανασύνθεση του κυβερνητικού σχήματος στον απόηχο του αποτελέσματος της κάλπης της 9ης Ιουνίου, το οποίο κρίνεται ως αρνητικό για τη «γαλάζια» παράταξη- να στοχεύει σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα: να «κερδίσει» τις μάχες απέναντι στην ακρίβεια και τη γραφειοκρατία.

Αυτό, όπως σημειώνει, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, σηματοδοτεί αλλαγές -μεταξύ άλλων- τόσο στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τη Νίκη Κεραμέως να μετακινείται από τη θέση της, όσο και στο αντίστοιχο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τον Κώστα Σκρέκα να φημολογείται πως αποχωρεί από το εν λόγω αξίωμα.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, η ονοματολογία έχει φουντώσει και μάλιστα για τα καλά: ειδικότερα στη θέση της Νίκης Κεραμέως ακούγεται πως θα τοποθετηθεί ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας φημολογείται πως θα αντικαταστήσει τον Κώστα Σκρέκα. 

Δεδομένη φαίνεται και η απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη, με τον πρωθυπουργό να προσανατολίζεται και εδώ σε αλλαγή στον υπεύθυνο του εν λόγω χαρτοφυλακίου, με το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει να αναζητείται, όπως επισημαίνει η στήλη.

Η σεναριολογία βέβαια καλά κρατεί και σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις των υφυπουργών: πολλά είναι τα ονόματα των βουλευτών που ενδεχομένως... ράβουν κοστούμι, με τη στήλη Big Mouth να σημειώνει πως «παίζουν» για να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα οι Βασίλης Οικονόμου, Φάνης Παπάς, Κώστας Γκιουλέκας, Τάσος Χατζηβασιλείου, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και άλλοι.

Ανασχηματισμός: Με ποιους συζητεί τα πάντα ο Μητσοτάκης - Ποιοι "ξεσκαρτάρουν" βιογραφικά

Ως προς το πότε αναμένονται νεότερα σε σχέση με τις αλλαγές, η στήλη αναφέρει πως δεν πρέπει να αποκλείεται η σημερινή ημέρα για κάτι τέτοιο, έχοντας βέβαια ως δεδομένο το εξής: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε ανοιχτή διαβούλευση με τους υπουργούς του, προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Δύο, δε, είναι τα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται απολύτως και συζητεί μαζί τους τις σκέψεις τους: οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Πέραν αυτών, τον ρόλο του ξεκαθαρίσματος του τοπίου και της πρόκρισης των πλέον ενδεδειγμένων για να μπουν στην κυβέρνηση, φαίνεται πως τον έχουν αναλάβει δύο συγκεκριμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού: πρόκειται για τον πολύπειρο επί των κομματικών Θανάση Νέζη και τον έχοντα την εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Μυλωνάκη, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η στήλη Big Mouth ΕΔΩ