«Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση με όλα πάνω στο τραπέζι, δηλαδή ηγεσία, ομάδα, πρόγραμμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, και απαντώντας στο ερώτημα αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

*Διαβάστε εδώ: Η Ευαγγελία Λιακούλη για θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ: Είναι η στιγμή να εκφραστούν όλα ελεύθερα - Θα πάρω θέση στα όργανα

«Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έστειλε μια επιστολή που λέει ότι αντί να περιμένουμε το ’25, για να κάνουμε restart, να το φέρουμε νωρίς, ώστε οποιοσδήποτε, είτε ο νυν πρόεδρος είτε ένας καινούργιος, να έχει τον χρόνο να χτίσει αυτά τα τρία πράγματα, για να μπορέσει να πάει κόντρα σε έναν ΣΥΡΙΖΑ και μια ΝΔ που μοιάζουν αποδυναμωμένοι. Είναι μια πρόταση που θεωρώ ότι δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ, δεν το αποδυναμώνει», τόνισε.


Για τις ευρωεκλογές

«Η είδηση των εκλογών είναι η μεγάλη αποχή, ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Την ίδια ώρα, πέφτει σημαντικά η ΝΔ και βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό σημαίνει ότι εμείς την επόμενη τριετία έχουμε μια θηριώδη ευκαιρία να πάνε τα πράγματα μπροστά και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή αποτίμηση του αποτελέσματος. Η αποτίμηση πρέπει να γίνει στα όργανα και με βάση τις αποφάσεις μας να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Όλα είναι στο τραπέζι, όλα πρέπει να συζητηθούν και η οποιαδήποτε αποτίμηση πρέπει να γίνει σε βάθος και όχι επιφανειακά», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα ό,τι έχω δει από αποτίμηση είναι διαμετρικά λάθος από την πραγματικότητα. Άκουσα ότι για όλα φταίει η Αθήνα και έκανα μια ανάρτηση που λέει ότι η Αθήνα είναι διαχρονικά προβληματική αλλά τον τελευταίο χρόνο είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν έκανε τη δουλειά που έπρεπε προεκλογικά στην Αθήνα, απάντησε: «Ήμασταν συνέχεια στις γειτονιές, ήμασταν στις λαϊκές, δουλέψαμε σε απόλυτο συντονισμό με τη Νομαρχιακή για να μπορέσουμε να έχουμε ένα ευρύτατο πρόγραμμα παρεμβάσεων, γινόντουσαν δύο και τρεις διαδικασίες μέσα στην ημέρα. Ήταν πραγματικά αρκετά εντυπωσιακό πόσο έξω ήμασταν και τελικά αυτό εξηγεί και το αποτέλεσμα το οποίο δείχνει ότι απ' όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας η μόνη στην οποία αυξήσαμε τον απόλυτο αριθμό ψήφων ήταν στην Α’ Αθήνας».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν είναι ανοιχτός στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Είναι το τελευταίο που έχω στο μυαλό μου. Αν πάμε στα πρόσωπα χωρίς να κάνουμε την αποτίμηση του αποτελέσματος, σας διαβεβαιώ ότι όποιον και να βάλουμε επικεφαλής στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουμε καταλάβει τι μας έχει συμβεί, άρα η πρώτη προτεραιότητα είναι αυτό, μετά θα τα συζητήσουμε όλα».


Για τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά

Για τις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά, είπε: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένας πολύ ισχυρός πόλος μέσα στην επόμενη τριετία για να μπούμε σε μια μάχη αξιώσεων με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης και αποδυναμωμένος είναι αλλά και έχει μαζέψει την οργή του κόσμου με διάφορα θέματα τα οποία έχει χειριστεί λάθος, άρα ο πόλος πρέπει να είναι ενιαίος και πολύ δυνατός. Πώς θα δημιουργηθεί αυτός ο πόλος είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει όσο γίνονται εσωκομματικές διεργασίες... Το σημαντικό είναι να τελειώσουμε γρήγορα τις δικές μας διαδικασίες».

Τέλος, για την προσπάθεια συνεννόησης με τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου, ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά αγκάθια σε αυτή τη συνομιλία και είναι αγκάθια τα οποία έχουν γίνει από προσωπικές επιθέσεις, από πολιτικές επιθέσεις το ΠΑΣΟΚ είχε στοχοποιηθεί πολύ άσχημα και υπάρχει πολύ πικρία, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι κι αυτά πρέπει να μας σταματήσουν από το να βρούμε κοινό τόπο πολιτικών στόχων, τους οποίους μπορούμε να διεκδικήσουμε μαζί».

Ο Παύλος Γερουλάνος  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  13-06-24