«Η κοινωνία απαιτεί περισσότερη πολιτική και αποτελεσματικότητα». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως: Τη Νέα Δημοκρατία ψήφισε το 28% του 39% του εκλογικού σώματος, τον ΣΥΡΙΖΑ το 15% του 39% του εκλογικού σώματος και το ΠΑΣΟΚ το 13% του 39% του εκλογικού σώματος.

Δεν έχει νόημα να λέμε ποιος κυριάρχησε στο κέντρο, πόσοι έφυγαν προς τα δεξιά.

Είναι υπερβολική, απλοϊκή και άδικη η εύκολη αφοριστική αντίληψη ότι δεν καταλάβατε τίποτα από το μήνυμα, είτε αφορά τη ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα δεν ήταν μόνο προς τη μία κατεύθυνση. Χρειάζονται κάποιο χρόνο να μεταβολιστούν τα μηνύματα».

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους τι πρέπει να διορθωθεί και θα κάνει τις αντίστοιχες κινήσεις

Γιάννης Οικονόμου: ''Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για σύνθετα προβλήματα''

Και συνέχισε: «Οι πολίτες μάς είπαν ότι υπάρχουν τομείς της καθημερινότητας που τα αποτελέσματα της πολιτικής δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν.

Ταυτόχρονα, έχοντας μπροστά τους τις προτάσεις, τις ιδέες και τα σχέδια και άλλων κομμάτων, δεν προσέτρεξαν προς αυτά ώστε να τα επικροτήσουν και να πουν στην Κυβέρνηση να πάει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν το έκαναν, διότι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν είναι απλοϊκά.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για σύνθετα προβλήματα. Και αυτό είναι το πιο σύνθετο πρόβλημα που ερχόμαστε να λύσουμε, εμείς ως Κυβέρνηση για τα τρία χρόνια που έχουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

''Η χώρα είναι πολύ καλύτερη από το 2019, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα''

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως: «Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα απονομιμοποίησης της πολιτικής, μεγάλων απαιτήσεων, πολλές από τις οποίες δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η χώρα είναι πολύ καλύτερη από το 2019, αλλά δεν σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα.

Πρέπει όλοι να γυρίσουμε ξανά πίσω στην πολιτική. Έχουμε, φύγει λίγο από την πολιτική. Έχουμε παραδώσει σημασία στην τεχνοκρατική διαχείριση των πραγμάτων και το lifestyle.

Έχουμε αφήσει, συνολικά ως πολιτικό σύστημα, στη γωνία την πολιτική, έχουμε αφήσει λίγο πίσω ιδεολογικά χαρακτηριστικά -περιφρονώντας πολλές φορές τις ευαισθησίες των πολιτών σε αυτά- και πρέπει να ανασυνταχθούμε».

Και κατέληξε: «Η συνολική απονομιμοποίηση των πολιτικών δυνάμεων κάνει κύκλους.

Χρειάζεται μια ισορροπία σε όλα, στο να βάζεις καινούρια εργαλεία, καινούριες δεξιότητες στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά χρειάζεται μια ισορροπία.

Χωρίς πολιτική δεν μπορείς να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα της δουλειά σου πουθενά, γιατί δεν μπορείς να την εξηγήσεις στον κόσμο ή γιατί δεν υπάρχει η συναισθηματική ταύτιση που είναι αναγκαία στην πολιτική. Γιατί αν δεν υπάρχει η συναισθηματική ταύτιση, ο πολίτης θα καθίσει σπίτι του και δεν θα σε ψηφίσει.

Αισθάνομαι, ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής που πρέπει να τα ξαναδούμε, σε καιρούς πολύ ταραγμένους, με μεγάλα προβλήματα, που οι λύσεις δεν είναι προφανείς. Χρειάζεται πολύ προσεκτικά να ακούσουμε τι μας είπαν οι πολίτες, όχι με την ψήφο τους, αλλά με την αποχή τους».