Η επιστράτευση του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη ως νέου μέλους στο ρόστερ του Μεγάρου Μαξίμου ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων της κυβέρνησης. Παρότι η πρωθυπουργική ομάδα παρέμεινε αμετάβλητη, ο κ. Μυλωνάκης, που αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, προστέθηκε με αναβαθμισμένο ρόλο στο Μαξίμου, καθώς θα αποτελεί το πρόσωπο-σημείο αναφοράς για την επικοινωνία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το «κυβερνείο».

Διαβάστε ακόμα: Ανασχηματισμός: Οι 7+1 υφυπουργοί που εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα

Πόστο που έμεινε «ορφανό» μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπρατάκου από το κυβερνητικό σχήμα. Η συνεργασία, άλλωστε, με τον πρωθυπουργό μετρά πολλά χρόνια, καθώς διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη την περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά. Έμπειρος και αποτελεσματικός ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ απολαύει της απολύτου εμπιστοσύνης του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι γέννημα θρέμμα του Περάματος. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Στη συνέχεια πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια.

Το 2003 διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών. Κατόπιν μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς, ενώ την επόμενη χρονιά αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Κ. Μητσοτάκη. Ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου και έχουν δύο παιδιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zlwhy46ksp)

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»