Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2012, πρώτος μάλιστα σε σταυρούς προτίμησης στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο Χρήστος Κέλλας είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μαζί με τον Καρδιτσιώτη υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, και τον υφυπουργό, Διονύση Σταμενίτη, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της γεωργικής ανασυγκρότησης του θεσσαλικού κάμπου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Διαβάστε ακόμα: Συνεδριάζει σήμερα στις 10 το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση - Μήνυμα Μητσοτάκη για άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών

Ποιος είναι ο Χρήστος Κέλλας

Ο κ. Κέλλας, ιατρός-αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε εξειδίκευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Ιατρική στις πανεπιστημιακές κλινικές του Μίνστερ και της Κολωνίας στη Γερμανία. Έχει διατελέσει επίσης επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (1998-2001), αιρετός εκπρόσωπος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (2001-2013) και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (2010-2013). Πριν από την είσοδό του στο Κοινοβούλιο διέγραψε σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ από την πρώτη εκλογή ως βουλευτής Λάρισας έχει αναπτύξει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας, μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας, Βιετνάμ, Ιαπωνίας και Περού, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1zlw931lzkp)