Στις 10 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τους στόχους που θέτει έσπευσε να στείλει μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «πρέπει να πατήσει γκάζι στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου». Ακόμη απευθυνόμενους στους υπουργούς ζήτησε να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζοντάς τα, με σεμνότητα και ταπεινότητα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι «ακρίβεια, καθημερινότητα και περιφέρεια».

Οι αφίξεις των υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο

Από το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισαν να φτάνουν οι υπουργοί - παλιοί και νέοι - και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Όπως ήταν φυσικό τα βλέματα ήταν στραμμένα στα πρόσωπα που επέστρεψαν σε υπουργικές θέσεις όπως ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κώστας Τσιάρας που ανέλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και στους υπουργούς που μετακινήθηκαν, τη Νίκη Κεραμέως που ανέλαβε το Εργασίας και τον Θοδωρή Λιβάνιο που αναβαθμίστηκε σε υπουργός Εσωτερικών. Ο τελευταίος που μπήκε στην αίθουσα ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού χαιρέτισε τους υπουργούς, κάθισε στη θέση του και ξεκίνησε την εισήγησή του.

Δείτε φωτογραφίες:

pigadakia_ypourgiko_2
pigadakia_ypourgiko_1
pigadakia_ypourgiko_10
pigadakia_ypourgiko_9
pigadakia_ypourgiko_8
pigadakia_ypourgiko_7
pigadakia_ypourgiko_6
pigadakia_ypourgiko_5
pigadakia_ypourgiko_4
pigadakia_ypourgiko_3