Το Politico έφτιαξε τη δική του λίστα με τους πιο απροσδόκητους νεοεκλεγμένους ευρωβουλευτές.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο youtuber Φειδίας Παναγιώτου από την Κύπρο, ενώ ακολουθεί η 76χρονη κτηνοτρόφος- κρεοπώλης από την Αλεξανδρούπολη, Γαλάτω Αλεξανδράκη, που εξελέγη με την ''Ελληνική Λύση''.

Όπως αναφέρεται για τον 25χρονο influencer και νέο ευρωβουλευτή, που ήρθε τρίτος στην Κύπρο, αυτός είναι πίσω από viral επιτυχίες στο YouTube. Έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο «Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει» και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται «Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν».

«Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ' οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα...» αναφέρεται.

fidias-politico

Για την 76χρονη Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη με την Ελληνική Λύση στο ευρωκοινοβούλιο, το Politico αναρωτιέται αν θα γίνει η κρεοπώλης της Θράκης, κρεπώλης των Βρυξελλών. Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει έστω μια φωτογραφία της on line, αλλά «είναι τόσο γνωστή στην περιοχή που δεν χρειάστηκε να δώσει έστω μια συνέντευξη ή να κάνει καμπάνια». 

Όπως σημειώνει, μένει να απαντήσει η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη, αν προτίθεται τελικά να πάει στις Βρυξέλλες και να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

galato-politiko_

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο κατάλογο, και μάλιστα, ψηλά σε θέση βρίσκεται και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία το Politico, αφού σημειώνει ότι το όνομά της είναι αυτό της θεάς της ομορφιάς, την χαρακτηρίζει «θεά του body shaming».