Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται οι ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, με νέες αντιδράσεις στελεχών που ζητούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος. 

Μετά την παρέμβαση του Χάρη Δούκα που ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για εσωστρέφεια που πληγώνει την παράταξη. «Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί. Να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε το λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας» σημειώνει στην Καθημερινή ο Χάρης Δούκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21lyr2eqqy1)

«Εκλέχτηκε και τον επέλεξαν οι Αθηναίοι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Έχει ακόμα 4,5 χρόνια θητεία και νομίζω ότι προτιμητέο θα ήταν ή σκόπιμο να επικεντρωθεί στα προβλήματα που έχουν οι πολίτες. Από κει και πέρα ο καθένας φυσικά κρίνεται για τις πράξεις του και τα λόγια του» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας στο OPEN.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d216y2043vg9)

Ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ η κάθε πλευρά διαμορφώνει τη στρατηγική της.

«Η γνώμη μου, που έχω πει και στον πρόεδρό μου, πρέπει απενεχοποιημένα και αποδραματοποιημένα να συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν το κάθε στέλεχος στα αρμόδια όργανα» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η γραμματέας του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη.

«Απαραίτητο να υπάρξει νέο πρότυπο πολιτικής ηγεσίας που δεν θα κάνει τις δευτερεύουσες αντιθέσεις κυρίαρχες» σημείωσε στον σταθμό μας και η Βάσια Αναστασίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.