Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όσοι αμφισβητούν τα πεπραγμένα του Νίκου Ανδρουλάκη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η δυναμική του κόμματος έπιασε «ταβάνι», ζητώντας παράλληλα να υπάρξουν γρήγορες αλλαγές. Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη και Ευαγγελία Λιακούλη με άρθρα τους στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» επιμένουν στην ανάγκη μιας μεγάλης συζήτησης στα όργανα, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε άρθρο του στα «Νέα» θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας.

Την Τετάρτη στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και εκεί ο πρόεδρος του Κινήματος θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πιάσει τον βασικό στόχο της δεύτερης θέσης αλλά και σε όσα του καταλογίζονται από στελέχη του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: “Φουντώνει” η αμφισβήτηση για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας, τα συντροφικά μαχαιρώματα και οι υποψήφιοι δελφίνοι

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d21mgyijrmll)

Νάντια Γιαννακοπούλου στα «Παραπολιτικά»: Πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα της ηγεσίας και να δώσουμε λύσεις

Η κυρία Γιαννακοπούλου στο άρθρο της στα Παραπολιτικά υπογραμμίζει ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και δεν γίνεται κανείς να δηλώνει ικανοποιημένος. «Έχουμε χρέος να αναζητήσουμε τα αίτια, να προχωρήσουμε σε αλλαγές για να διασφαλίσουμε μια δυναμική πορεία στα επόμενα τρία χρόνια. Δεν είναι η απαίτηση απλά κάποιων στελεχών, που για να απαξιωθούν χαρακτηρίζονται δελφίνοι. Είναι η απαίτηση της πλειονότητας των ψηφοφόρων μας. Θα πρέπει επομένως να συνεδριάσουν τα όργανα, να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα φυσιογνωμίας, πολιτικών επιλογών, αντιπολιτευτικής τακτικής, θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και ασφαλώς και της ηγεσίας και να δώσουμε λύσεις», αναφέρει η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Παύλος Χρηστίδης στα «Παραπολιτικά»: Τις αιτίες θα τις αναζητήσουμε εκεί που πρέπει, με θάρρος, τόλμη και σεβασμό

Από την πλευρά του, ο κ. Χρηστίδης αναφέρει με άρθρο του στα Παραπολιτικά ότι «σε μια συνθήκη δυναμικής καταδίκης του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχτεί ως η υπεύθυνη εναλλακτική δύναμη διεκδίκησης της κυβέρνησης» και προσθέτει: «Αυτές τις ευθύνες και τις αιτίες θα τις αναζητήσουμε εκεί που πρέπει, με θάρρος, τόλμη και σεβασμό στους πολίτες».

Για αναγκαίες πρωτοβουλίες μιλά η Μιλένα Αποστολάκη, για αναδιοργάνωση η Ευαγγελία Λιακούλη

Τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία του Κινήματος εκφράζει και η κυρία Αποστολάκη, καθώς -όπως γράφει στα Παραπολιτικά- «απαιτείται τώρα η νηφάλια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να μας καθοδηγήσει για τις επόμενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις».

Η κυρία Λιακούλη αναγνωρίζει την «εκλογική επιβίωση» του ΠΑΣΟΚ και κάνει λόγο για μια μικρή αύξηση των δυνάμεων του κόμματος, που δίνει μια προοπτική, η οποία -όπως λέει- «απαιτεί αναδιοργάνωση και συντεταγμένη δράση των οργάνων, δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου στρατηγικής, που θα διαμορφώσει τον οδικό χάρτη για πολιτικές πρωτοβουλίες, κομβικές παρεμβάσεις και εθνικές πολιτικές. Με συναίνεση, σεβασμό στη δημοκρατία και τα πρόσωπα, δίνοντας χώρο και οξυγόνο να εκφραστούν όλες οι απόψεις και όλοι οι προβληματισμοί».

Θέμα ηγεσίας θέτει η Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 

Με άρθρο του στα «Νέα» ο κ. Κωνσταντινόπουλος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πλέον πιάσει ταβάνι με το περίπου 12% των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.