Η περιορισµένη άνοδος του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, σε συνδυασµό µε την απώλεια του διακηρυγµένου στόχου της δεύτερης θέσης, µας προβληµατίζει όλους. Ψηφοφόρους, φίλους, στελέχη, αλλά και όσους προσβλέπουν στο ΠΑΣΟΚ,  ακόµα κι εν δεν το ψήφισαν.

Ο στόχος της δεύτερης θέσης δεν συνιστούσε µικροκοµµατική επιδίωξη µε αναφορά σε εσωτερικές διεργασίες. Υπηρετούσε µια κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα σε σχέση µε την πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα. Και αυτή τη νέα αλλαγή µπορεί να την ξαναφέρει στον τόπο µας το ΠΑΣΟΚ, ως εκφραστής ενός υπεύθυνου προοδευτικού λόγου, µιας πρότασης διακυβέρνησης µε την οποία ο τόπος θα ξεφύγει από τη σηµερινή πραγµατικότητα της διεύρυνσης των ανισοτήτων, της ακρίβειας, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, της επίθεσης στο κράτος ∆ικαίου.

Είναι ανάγκη και χρέος να απευθυνθούµε στη σιωπηλή, απέχουσα πλειοψηφία. Με σοβαρότητα και επάρκεια, πείθοντας ότι την ακούµε



Ο κόσµος περιµένει από εµάς να γεννήσουµε ξανά την ελπίδα και να γίνει ξανά η προοδευτική παράταξη η πολιτική λύση απέναντι στα πολλαπλά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας. Η µικρή ποσοστιαία άνοδός µας τη στιγµή που το ποσοστό της Ν.∆. υποχώρησε κατά 12,25% και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,91%, καθώς και η τεράστια αποχή µάς καθιστούν υπεύθυνους για την ανεύρεση απαντήσεων και λύσεων.

Είναι ανάγκη, αλλά και χρέος να απευθυνθούµε στη σιωπηλή, απέχουσα πλειοψηφία. Με σοβαρότητα και επάρκεια, πείθοντάς την ότι την ακούµε. Οτι αντιλαµβανόµαστε και άρα είµαστε ικανοί να αντιµετωπίσουµε αυτή την έλλειψη ελπίδας, από την οποία υποφέρει τόσο πολύ η ελληνική κοινωνία. Απαιτείται, κατά συνέπεια, τώρα η νηφάλια αποτίµηση του εκλογικού αποτελέσµατος. Αυτή η αποτίµηση θα πρέπει να µας καθοδηγήσει για τις επόµενες αναγκαίες πρωτοβουλίες και κινήσεις. 

Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών

Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»